.

Mladi travnički šahisti nadjačali konkurenciju na Federalnom prvenstvu

24 Travanj 2018

U razdoblju od 19.04. do 22.04.2018. godine u organizaciji ŠSFBiH (tehnički organizator -ŠK „Bihać“, iz Bihaća, a suorganizator ŠS Unsko-sanskog kantona) u Kulen Vakufu održava se 24. "Pojedinačno otvoreno kadetsko prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH za 2018. godinu" za kategorije do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina, te "Juniorsko prvenstvo ŠSFBiH (do 20 godina) u muškoj i ženskoj konkurenciji".

Mladi travnički šahisti na ovom natjecanju uništili su konkurenciju. Dan prije završetka prvenstva Ivan Rajić je osvojio prvo mjesto do 20 godina. Sajra Dedić je osvojila titulu u konkurenciji do 8 godina. Mehmed Topoljak uvjerljivo vodi na tablici do 10 godina, a sutra će potvrditi osvajanje titule. Nejla Čaušević vodi u konkurenciji do 12 godina . Ana Rajić zauzima treće mjesto, a Mijo Kovač s dvije pobjede sutra će zauzeti treće mjesto u jakoj konkurenciji do 16 godina.

Ovo je nevjerojatan rezultat, nikada ŠK Travnik nije imao prvaka FBiH, a sada smo u prilici da imamo četiri. Bravo Ivane, bravo Sajra, bravo Meša, bravo Nejla naša šefice, bravo Ana, bravo Mijooo, poručili su iz Šahovskog kluba „Travnik“

/novum.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa