.

Mladi nogometaš porijeklom iz Travnika standardan reprezentativac Njemačke U-19

23 Studeni 2019

U Njemačkoj mladoj nogometnoj reprezentaciji do 19 godina već neko vrijeme igra Robert Voloder, Hrvat s korijenima iz Bosne i Hercegovine -otac je rođen u Travniku, dok je majka rodom iz Hrvatske.

Ovaj talentirani nogometaš rođen je u Frankfurtu 9. svibnja 2001. godine. Karijeru je počeo u BSC SchwartzWeis, a prije četiri godine prešao je u Köln, gdje je standardni igrač u mlađim kategorijama.

Zanimljivo da je Robert igrao i za kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nastupao kao kapetan na Europskom prvenstvu a bio je svojevremeno na okupljanju i hrvatske kadetske reprezentacije.

Danas je Voloder standardni stoper Njemačke mlade reprezentacije, da li je to konačna odluka, ima li šanse za povratak u BiH ili nastup za viceprvake svijeta Hrvatsku odgovorio je Robert za Travnički vjesnik.

Roberte čestitamo na dosadašnjoj uspješnoj karijeri, možete li ukratko opisati kako ste došli do Kölna i da li ste zadovoljni trenutnim statusom u klubu?

Prve korake sam napravio u jednom lokalnom klubu BSC SchwartzWeis . Tamo sam igrao jednu godinu, tamo su me vidjeli skauti Eintracht Frankfurta pa sam prešao u Eintracht! Tamo sam igrao dvije godine. Nakon toga prelazim u FSV Frankfurt ,tamo sam ukupno igrao 4 godine .U toj zadnjoj godini igrali smo Bundesligu do petnaest godina! Tamo su me zapazili skauti Kölna i tako sam završio u Kölnu. U Kölnu sam već četvrtu godinu, igrao sam U17 i sada U19 Bundesligu za juniore. Ovo mi je zadnja godina u juniorima. Standardni sam član do sada bio u obje juniorske ekipe a od ove godine sam i kapeten U19. Uvjeti u Kölnu su jako dobri i nisam uopće pogriješio sto sam kao petnaestogodišnjak došao u ovaj klub. Do sad sam uspio upisati i jedan nastup za drugu ekipu Kölna a imao sam i svoj debi za prvu ekipu.

Do sada ste igrali za mlađe uzraste BiH, bili ste na okupljanju mlađih uzrasta hrvatske reprezentacije, danas ste prvotimac Njemačke, ono što najviše zanima naše čitatelje ima li šanse za povratak u BiH ili možda da nastupate za viceprvake svijeta Hrvatsku ako bude prilike?

Da igrao sam za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ukupno 15 puta do sada pretežno za U17 s kojom sam bio i na Europskom prvenstvu u Engleskoj prije dvije godine .Uspio sam upisati i par nastupa za U18-U19 .Odluka da prestanem igrati za BiH nije bila jednostavna ali posto sam ja rođen u Njemačkoj, a ovaj poziv nije bio prvi od strane Nijemaca odlučio sam da zaigram za zemlju u kojoj sam i rođen .Do sad sam imao tri nastupa za U19 reprezentaciju i u budućnosti očekujem još više. Istina je da sam igrao i za Hrvatsku na jednom okupljanju što samo po sebi kaže da bih mogao igrati i za tu reprezentaciju. Kad bih se pitalo mog oca onda bi odgovor bio Hrvatska. Za sada ovako, što nosi budućnost ne znam i neću reći da je isključeno da jednog dana obučem dres BiH ili Hrvatske.

Imate li nogometnog uzora, omiljeni klub i koje su vaše želje i očekivanja u nastavku karijere?

Moj nogometni uzor je Sergio Ramos igrač Real Madrida jako mi se dopada i nadam se da ću bar upola biti dobar kao on jednog dana. Planovi su veliki ali još je rano govoriti o njima jer u nogometu se sve može promijeniti za 24 sata. Želim sebi da sam najprije zdrav a sve ostalo će doći od sebe. Što se kluba tiče tu je GNK Dinamo Zagreb prema kojem gajim velike emocije i ljubav sam naslijedio od svojih roditelja i nadam se da ću jednog dana možda čak i zaigrati za omiljeni klub.

Otac Dragan je također bio nogometaš travničke "Lašve", očigledno da je sin talentiran na oca?

O nogometnoj karijeri oca znam iz priča njega i njegovih prijatelja. Doduše tata i danas igra nogomet sa svojom ekipom, bude redovito na revijalnom turniru veterana "NK Lašva" u Polju, igra više „penzionerski“ ali dobar je.

Dolazite li u Travnik, rodno mjesto vašega oca?

Nažalost zbog obveza rijetko dolazim u Travnik.

Robertu želimo sretnu i uspješnu nogometnu karijeru i zahvaljujemo se što je izdvojio vremena za Travnički vjesnik.

 



                    

Travnički vjesnik    

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa