.

Zbog korona virusa traži se odgoda Eura, igrati će se tek idućeg ljeta?

10 Ožujak 2020

Mnogobrojni europski savezi traže od UEFA-e odgodu Eura 2020 za sljedeće ljeto, objavio je Tuttosport. Zbog epidemije koronavirusa nacionalni savezi imaju problema sa slaganjem rasporeda za prvenstva, utakmice diljem Europe igraju se bez publike i upitna je regularnost svih natjecanja, pa tako i Europskog prvenstva koje bi trebalo startati 12. lipnja u Italiji, u žarištu epidemije u Europi.

"Nacionalni savezi rade ogroman pritisak na UEFA-u kako bi mogli uspješno privesti kraju svoje lige. Pritisak se samo povećava, a ideja o odgodi Eura u UEFA-i se ozbiljno razmatra. Većina saveza traži odgodu Eura 2020 kako bi mogli završiti nacionalna prvenstva", javio je danas ekskluzivno talijanski Tuttosport.

Talijani su u najvećem problemu zbog najvećeg broja oboljelih. Talijanska Serie A sinoć je prekinuta.

Prvi čovjek UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, protivi se ideji odgode Eura koje bi se prvi put u povijesti trebalo igrati u 12 gradova u Europi, od 12. lipnja do 22. srpnja.

"Bez obzira na naše želje i planove, svaki novi dan donosi nove vijesti i postoji sve veća opasnost da dođe do odgode. Ovo je viša sila", govori Čeferin.

Index je poslao upit UEFA-i vezano uz najnovije upute i mogućnost odgoda utakmica i Eura te ćemo ga objaviti čim ga dobijemo.

Danas je održan i sastanak u HNS-u zbog epidemije virusa u Hrvatskoj te su klubovima izdane upute za zatvaranje tribina. Nogometno prvenstvo u Hrvatskoj zasad se nastavlja.

U Europi je situacija dramatična, UEFA razmatra opciju odgode utakmica Lige prvaka nakon odigravanja osmine finala natjecanja (utakmice su na rasporedu danas i sutra, dijelom pred praznim tribinama).

U HNS-u su za Index kazali da nisu tražili od UEFA-e odgodu Eura, ali zasad nemaju saznanja o mogućim zahtjevima drugih saveza na tu temu. Hrvatski savez koncentriran je na turneju u Kataru gdje hrvatska reprezentacija planira početi pripreme za Euro. Pod upitnikom su sada i turnir u Kataru kao i Europsko prvenstvo u nogometu.

Istra je prvi klub u Hrvatskoj koji je nakon uputa HNS-a zatvorio tribine za gledatelje, dok je Rijeka obustavila prodaju ulaznica za utakmice, piše Index.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa