.

U BiH ni konačna odluka o natjecanju, u Hrvatskoj već razmišljaju o povratku publike

24 Svibanj 2020

U Hrvatskoj se sezona nastavlja narednog tjedna, a sve će početi bez publike. Za tjedan dana igrat će se susreti polufinala Kupa, a zatim se nastavlja i 1.HNL.

Situacija je optimistična, te iz HNS-a najavljuju da bi i publika uskoro mogla na stadione.

"Najvažnije je krenuti s natjecanjem i da su svi koji su testirani negativni. Ako sve prođe u redu u polufinalu Kupa i na startu nastavka prvenstva, a uvjereni smo da hoće, tražit ćemo da se dopusti dolazak gledatelja na stadion", kazao je za Sportske novosti dužnosnik HNS-a Marijan Kustić.

Vjeruje da se to može desiti, ali naravno konačnu odluku će da donese struka.

"Mislimo da bi to trebalo napraviti. Sve što ćemo raditi, radit ćemo sa Središnjim državnim uredom za šport s kojim imamo odličnu suradnju. Epidemiolozi će odrediti uvjete, jasno nam je da ne možemo računati na puni kapacitet, ali možemo odrediti pravila. Svaka druga ili svaka treća sjedalica mogu biti popunjene", dodao je Kustić.

I dok u susjedstvu čine sve da se nogomet s publikom što prije vrati, bh.premijerligaši još uvijek čekaju odluku Saveza o prekidu ili nastavku sezone.

Zvuči pomalo nevjerojatno da ćemo ukoliko se sezona prekine, biti jedina zemlja u regiiji u kojoj će nogomet u elitnom rangu da stane.

Odluka se očekuje narednog tjedna, a klubovi su se već ranije izjasnili da žele nastavak, te da se sve riješi na zelenom travnjaku.

 

/sportsport.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa