.

Održano Kadetsko prvenstvo FBiH u šahu, mlade Travničanke osvojile medaju

12 Listopad 2020

Tuzla i ŠK ''Sloboda'' bili su domaćini 26. Kadetskom i juniorskom prvenstvu Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog situacije s pandemijom virusa, te relativno kasnog utvrđivanja datuma natjecanja, većina mladih šahista ŠK ''Travnik'' nije otputovala na natjecanje, što je šteta jer bi bili favoriti u svojim grupama.

Međutim, nastupile su sestre Dedić, Sajra i Zara, koje su u naš grad donijele dvije zlatne medalje. Za Sajru se i očekivalo da će dominirati u svojoj grupi, što je i opravdala ubjedljivom 4:0 pobjedom nad protivnicom u grupi do 10 godina.

S druge strane, Zari (2015. godište) je ovo bilo prvo natjecanje, bila je uvrštena u grupu kadetkinja do 8 godina, gdje se plasirala na 4. mjesto. Međutim, budući je ova grupa podijeljena na šahistkinje do 6. i do 8. godina, Zari je pripala zlatna medalja i plasman na Državno prvenstvo.

"Uz čestitke Kluba na osvojenim medaljama, šaljemo porodici Dedić i nade da su na pomolu bosanski slučaj čuvenih sestara Polgar, te da će Sajra i Zara nastaviti sa žetvom medalja"- navode iz ŠK "Travnik".

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa