.

FOTO: David Čečura iz JK “Vitez i Marija Šćetić iz HTK “Hvojnica” najbolji sportaši KSB za 2020. godinu

07 Ožujak 2021

Manifestacija „Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2020. godinu” održana je u petak, 5. ožujka 2021. godine u Jajcu. Osamnaesti po redu izbor najboljeg sportaša u KSB održan je u on line formi, a sportaše i gledatelje su pozdravili resorni ministar Bojan Domić, načelnik općine Jajce, Edin Hozan i predsjednik Sportskog sveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović, piše Vitez.info.

„Ponovno želim čestitati što se smoglo snage i energije, usprkos teškoj godini koja je iza nas, nastaviti kontinuitet održavanja ove manifestacije. Ovim putem posebno želim uputiti čestitke našim sportašima, njihovim trenerima i upravama klubova na ostvarenim rezultatima, ali i poslati zahvalu na svemu dobromu što radite za zdrav razvoj naše djece i mladih. Upravo u tom svjetlu gledam i na značaj ove manifestacije koja bitna pogotovo za naše mlade sportaše, kojima ovaj izbor predstavlja nagradu za cjelokupan uložen trud, ali i motiv da budu što boji i uspješniji u svojim sportskim aktivnostima“, poručio je resorni ministar i predsjednik Organizacijskog odbora ove manifestacije Bojan Domić.

Na ovogodišnjem izboru proglašeni su i nagrađeni najbolji sportaši i sportašice Kantona Središnja Bosna za proteklu, 2020. godinu.

„Zahvaljujem se ministru Domiću i ministarstvu, kao i premijeruLendi na pruženoj podršci koja nam jako mnogo znači. Hvala i našim domaćinima u općini Jajce. Želim pozdraviti naše mlade sportaše koji nas čine ponosnima i sretnima, hvala im na tomu. Svim nagrađenima čestitam, a svima želim još više uspjeha u narednoj sportskoj godini“, kazao je, između ostalog, Ibrišimbegović.

Općina Jajce bila je domaćin manifestacije, a sve nazočne je pozdravio i načelnik ove općine, Edin Hozan.

“Sretan sam što je nama pripala čast da ove godine budemo domaćini najboljim sportašima našeg Kantona. Hvala ministru Domoći, kao i Vladi Kantona na potpori našim sportašima. I mi ćemo u lokalnim zajednicama nastojati i ubuduće davati maksimalnu potporu razvijanju zdravog sportskog duha i što boljih rezultata naših sportaša, a nadam se sljedeće godine u puno boljoj epidemiološkoj situaciji”, kazao je načelnik Hozan.

Ocjenjivački sud radio je u sastavu Nazif Kahrić – predsjednik, Ivan Frljić – potpredsjednik te članovi Nusret Baručija, Dženan Mahmutbegović, Marko Lucić, Edhem Ekmeščić i Enes Krajišnik. Predsjednik Kahrić je kazao kako su sve odluke donesene jednoglasno, a naknadno je uvažen i jedan opravdan prigovor.

Po izboru Sportskog saveza ŽSB za najboljeg sportaša u 2020. godine izabran je David Čečura, član JK „Vitez“ iz Viteza, dok je za najbolju sportašicu izabrana Marija Šćetić, članica HTK „Hvojnica“ iz Fojnice.

Najboljim sportašem iz ekipnih sportova izabran je član KK Promo“ Donji Vakuf Nedim Mustafica, dok je u ženskoj konkurenciji ta titula pripala članici ŽNK “Iskra” Bugojno, Naidi Haračić.

   

Nagrada za najuspješniju ekipu u muškoj konkurenciju pripala je MRK “Sloga” iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, dok je za najbolju žensku ekipu izabrana ekipa ŽNK “Iskra” iz Bugojna.

– Za najuspješnijeg juniora izabran je Anto Đepić član HTK „Hvojnica“ iz Fojnice, a za najbolju juniorku u Srednjobosanskoj županiji izabrana je Ena Bašić, članica JK „Travnik“ iz Travnika.

– Za najuspješnijeg juniora iz ekipnih sportova izabran je Toni Ladan, član NK „Metalleghe“ iz Jajca, a za najbolju juniorku u Srednjobosanskoj županiji izabrana je Ena Jusić, članica OK „Victory“ iz Jajca.

– Najbolja muška juniorska ekipa za 2020. godinu je ekipa NK „Metalleghe BSI“ iz Jajca, dok je najbolja ženska juniorska ekipa OK „Victory“ Jajce.

– Najuspješnijim sportašom u kategoriji kadeta u muškoj konkurenciji proglašen je Nenad Ramljak, član Judo kluba Vitez, dok je u ženskoj konkurenciji najuspješnija kadetkinja bila Ajna Zlotrg, članica Stolnoteniskog kuba „Vitez“ iz Viteza.

– Za najuspješnijeg kadeta iz ekipnih sportova izabran je Faris Delilbašić, iz NK „Travnik“ iz Travnika, a za najbolju kadetkinju iz ekipnih sportova u Srednjobosanskoj županiji izabrana je Lamija Duvnjak, iz ŽNK „Iskra“ Bugojno.

– Za najuspješniju mušku kadetsku ekipu izabrana je ekipa NK “Romari” iz Viteza, dok je u ženskoj konkurenciji ta titula pripala ŽNK “Iskra” iz Bugojna.

 

   

Najuspješnija ekipa su kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjima je ekipa KSO “Iskra” Bugojno, dok je u istoj kategoriji najboljim sportašem proglašen Ismet Hajdarević, član ovoga kluba.

Najuspješnijim trenerom proglašen je Ivan Krajina, trener HTK „Hvojnica“ iz Fojnice, a najuspješnijom trenericom iz ekipnih sportova proglašena je Elma Basara iz ŽNK „Iskra“ Bugojno.

Posebna priznanja Sportskog saveza ŽSB pripala su:

– Nagrada za životno djelo pripala je Salihu Jašareviću.

– Zlatna plaketa otišla je u ruke Auto-moto klub “Komotin” Jajce i Midhetu Sarajčiću, dugogodišnjem sportskom djelatniku NK “Travnik”.

– Srebrena plaketa dodijeljena je Marku Bariću, direktoru NK “Metalleghe BSI” Jajce.

– Brončana plaketa dodijeljena je Enveru Torlaku, sportskom direktoru FK “Rudar” Han Bila.

– Titulu „Sportski radnik 2020. godine“ ponio je  

– Titulu „Sportski novinar 2020. godine“ ponio je

Posthumno priznanja za razvitak sporta pripala su Mirsadu Peci, Elvedinu Kanafiji, Zoranu Kolaru, Adisu Durakoviću, Faruku Lazinoviću te Senadu Kablaru.

Posebna priznanja za razvitak sporta na području KSB dobili su Admir Hadžiemrić, Sead Čaušević, Huso Sušić i Edin Hozan.

Posebno priznanje za razvitak i promociju invalidnog sporta dobio je Dženan Mahmutbegović. Posebno priznanje za doprinos i razvitku sporta i promociju BiH dobili su alpinistica Aida Starčević, košarkaš Edin Atić, rukometaš Marko Panić.

Dodajmo i to kako se kompletan proces provedenih aktivnosti kandidiranja i  ocjenjivanja odvijao sukladno pravilima i propisima. Generalni pokrovitelj manifestacije „Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2020. godinu” je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, a generalni sponzor poduzeće „Number 1„ iz Travnika. Po prvi put nagrade su osigurane sportašima u svim kategorijama, a on line prijenos manifestacije mogao se pratiti putem portala Gornjivakuf.com.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa