.

Zmajevi na poziciji koja vodi u baraž: Sjajni Prevljak donio pobjedu BiH!

09 Listopad 2021

Kvalifikacijski meč za Svjetsko prvenstvo u okviru grupe D danas su odigrale reprezentacija Kazahstana i Bosne i Hercegovine. Zmajevi su odnijeli pobjedu s 2:0, prenosi sportske.ba.

Reprezentacija BiH je prvu priliku imala u 11. minuti. Stevanović je šutirao glavom, ali golman domaćih Pokatilov je obranio. Nešto kasnije, junak današnjeg meča Smail Prevljak je šutirao preko gola na dodavanje Stevanovića.

Naša reprezentacija je povela u 25. minuti. Nakon odličnog centaršuta Stevanovića gol domaćih je glavom pogodio Prevljak za 1:0.

Do kraja poluvremena vrijedi spomenuti da je Džeko dva puta glavom šutirao prema golu domaćih, ali nijednom nije bilo veće opasnosti.

Zmajevi su nastavili s dobrom igrom u drugom poluvremenu. U 51. minuti priliku je imao Džeko čiji je šut otišao pored gola. Veliku priliku u 62. minuti je imao Cimirot koji je s nešto više od 11 metara šutirao preko gola.

U 66. minuti Prevljak je ponovo pogodio. Asistent je bio Džeko. Gol se provjeravao u VAR sobi, ali sve je bilo čisto.

Pobjeda bh. reprezentacije do kraja je mogla biti i ubjedljivija. Dijamant je u 70. minuti pogodio prečku, a samo minut kasnije zatresla se i stativa. Edin je dobru šansu imao i u 80. minuti poslije centaršuta Gojaka, ali je loše zahvatio loptu koja ga je pogodila u rame.

U 90. minuti i Kolašinac je imao odličnu priliku. Šutirao je preko gola. Mreža naše reprezentacije se zatresla u sudijskoj nadoknadi, ali je gol Kazahstana poništen zbog prekršaja nad Šehićem.

Do kraja je ostalo 2:0 za reprezentaciju BiH koja se ovom pobjedom popela na drugo mjesto u grupi D.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa