.

KK Travnik savladao KK Vogošću, od aktivnog igranja svečano se oprostio travnički košarkaš Marko Marković

06 Ožujak 2023

U subotu 4. ožujka 2023. godine u okviru 17. kola A1 lige FBiH seniori na domaćem terenu KK Travnik pobjedio je ekipu Vogošće. Na ovoj utakmici dugogodišnji član KK Travnik Marko Marković oprostio se od plavog dresa i aktivnog igranja.

Prije početka utakmice, uručen je dres s brojem 15 za Marka Markovića, koji se u subotu oprostio od aktivnog igranja nakon 12 sezona u dresu Travnika. Travnička publika predvođena navijačkom skupinom Gerila, ovacijama i aplauzom pozdravila je Marka, što je Marko i zaslužio svojim pristupom, ponašanjem i igrama u plavom dresu.

U sjajnoj atmosferi, domaći igrači na najbolji način otvaraju utakmicu, održavaju prednost, i na poluvrijeme odlaze sa +8.

U trećoj četvrtini, gosti su zaigrali mnogo bolje, predvođeni bekovskim parom Kasunom i Bektićem koji su iskoristili greške naših igrača u odbrani krajem treće četvrtine preuzeli su vodstvo.

Ipak, u završnici utakmice bude se domaći igrači, te poenima Križanovića i trojkama Čajića i Bećirovića postavljaju konačan rezultat utakmice 72:67.

Najefikasniji u našoj ekipi bio je Meris Bećirović sa 21 poenom. Ranko Križanović dodao je 19, Kenan Čajić 12 i Aldin Pandžo 11.

U gostujućoj ekipi najefikasniji bio je Enis Bektić sa 19, te Kasun i Kozadra sa 14 poena.

Čestitke našim igračima i treneru Mladenu Mijiću na pobjedi, a veliko hvala publici i našoj Gerili za podršku tokom čitave sezone.
Narednog vikenda, gostujemo Turbini što je i posljednja utakmica regularnog dijela A1 lige FBiH.

Ejubović A., Čajić 12, Čišić 6, Zec, Ejubović F., Kahrić, Križanović 19, Bećirović 21, Mešinović 2, Karač, Pandžo 11, Hrgić 1. Trener: Mladen Mijić

/Facebook: Košarkaški klub Travnik/

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst

 

Može biti slika sljedećeg: tekst

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa