.

Svojim odličnim nastupom Džeko stigao do velikog jubileja

04 Svibanj 2023

Sinoć su odigrane još četiri utakmice 33. kola Serije A, a fantastičnu noć sa svojim Interom imao je naš Edin Džeko. Reprezentativac Bosne i Hercegovine postigao je dva gola u pobjedi svog Intera nad Veronom rezultatom 6:0 na gostovanju.

Sve je krenulo autogolom Alfreda Gaicha, a onda je u 36. minuti Hakan Calhanoglu postigao sjajan gol za dva gola prednosti Intera. U 37. minuti Edin Džeko je postigao gol kojim je prekinuo višemjesečni post. Sjajno se snašao i pogodio za vodstvo od 0:3. To je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku još dva gola Intera. Prvo je majstoriju priredio Lautaro Martinez i lob-udarcem pogodio za 0:4 u 55. minuti, da bi naš reprezentativac stupio na scenu ponovo u 61. minuti. Džeko je izveo pravo remek-djelo, “lažnjakom” se namjestio na lijevu nogu, a onda pogodio u dalji kut za 0:5. Ono što je još važnije, tako je stigao do velikog jubileja od 400 golova u karijeri. Do kraja utakmice Lautaro Martinez postigao je još jedan gol za konačnih 0:6.

Džeko je trenutno u Interu na broju od 30 golova, a za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, gdje je rekorder, postigao je 64 pogotka. Uz jedan iz mlade reprezentacije BiH to je magična brojka od 400 seniorskih golova.

U drugim mečevima bilo je još zanimljivih rezultata. Svakako, najinteresantniji je onaj u kojem je Milan jedva spriječio senzaciju protiv Cremonesea u nadoknadi utakmice koja je završena rezultatom 1:1.

Vodeći gol na utakmici postigao je David Okereke u 77. minuti susreta za muk na San Siru. Međutim, Junior Messias je u nadoknadi utakmice donio poravnanje Milanu.

Naš Benjamin Tahirović ušao je u igru u završnici utakmice između Monze i Rome (1:1), dok je Lazio rezultatom 2:0 savladao Sassuolo na svom terenu i tako još jednom odgodio šampionsko slavlje Napolija koji je večeras čekao kiks Lazija.

Rezultati:

Milan – Cremonese 1:1

Lazio – Sassuolo 2:0

Monza – Roma 1:1

Verona – Inter 0:6

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa