.

Europski projekat “OLYMPIC KIDS” u ponedjeljak u Travniku

18 Veljača 2024

U ponedjeljak, 19. veljače u Travniku će biti prezentirana predivna ideja Europski projekat, Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine pod nazivom “OLYMPIC KIDS” , u koji su uključeni Međunarodni olimpijski komiteti, te zemlje: Turska, Grčka, Slovenija, Italija i Moldavija.

-Europski projekat „OLYMPIC KIDS” – Erasmus+ je projekat koji fokusira na set aktivnosti koji bi djeci približio, te ih u konačnici uveo u svijet olimpizma. Kroz ovaj projekat žele se animirati djeca da sudjeluju u sportu kako bi dopinijeli njihovom kvalitetnom rastu i razvoju, koristeći ateletiku kao glavni alat.

Uzimajući u obzir da je grad Travnik mjesto uspješnih i perspektivnih sportista, a Vlašić mjesto susreta olimpijaca, odlučili smo implementaciju olimpijskih i europskih vrijednosti ovog projekta sprovesti u Travniku. Djeca Travnika imat će priliku da kroz set aktvinosti budu dio ove prepoznatijive priče, te će određeni broj djece posjetiti Atinu i Parizu vrijeme Olimpijskih igra 2024. Vrijedni ambasadori ovog projekta bit će djeca i treneri, vaši sugrađani iz Sportske škole “OLIMPIJA TRAVNIK”, a koorinatorica projekta je također vaša sugrađanka, doc.dr Maja Đurić. – saopćili su iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Prezentacija će biti uprličena u ponedjeljak, 19.2.2024., u 18:00 sati, sala Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić” – prostor treninga sportske škole “OLIMPIJA” – Travnik.

 

 

 

 

 

 

/vitez.info/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa