.

Sportske igre mladih u Novom Travniku službeno započele ovogodišnju sezonu

19 Veljača 2024

Četrnaesta sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je svoje ovogodišnje putovanje kroz sportsko-edukativne aktivnosti u Novom Travniku, prenosi notra.ba.

Naime, danas je u Gradskoj sportskoj dvorani u Novom Travniku održana radionica "Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planet" kojoj su nazočili osnovnoškolci od 7 do 9 razreda iz Osnovne škole "Novi Travnik" i Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić".

Nakon edukacijskog programa održana su i natjecanja na SIM poligonu, a najspretnije ekipe osvojile su priznanja. Također, u radionici znanja o recikliranju jedna učenica je dobila i glavnu nagradu, a bio je to dres Luke Modrića.

IMG_3974.JPG

"Već dugi niz godina Sportske igre mladih su u Novom Travniku. Nekada u drugoj varijanti, ali ove zadnje tri godine malo ozbiljnije. Danas je u našem gradu Zero West, tj. početak igri, na način da se djeca educiraju i o zdravim navikama i o zdravom životu, ali to je s druge strane i priprema za Sportske igre mladih koje će se ove godine održati početkom lipnja. Željno očekujemo svaki događaj Sportskih igara mladih. Dosadašnje iskustvo je pozitivno. U Novom Travniku, kroz Sportske igre mladih, imamo i obilježavanje dana grada, ujedno imamo i koncert povodom dana grada, a sve u suradnji sa Sportskim igrama mladih. Ovogodišnja događanja počinju 3. lipnja kada se obilježava Dan sporta, dok je glavni događaj 16. lipnja – završni dan Sportskih igara mladih.", kazao je načelnik Novog Travnika Stjepan Dujo.

Uvod u ovogodišnja natjecanja Plazma Sportskih Igara mladih je upravo sportsko-edukativni program "Zero Waste – budi dio igre, čuvajmo našu planet" koje Plazma Sportske igre mladih provode u suradnji s kompanijom Coca-Cola, a u sklopu kojih se održavaju i radionice u partnerstvu s Fondom za zaštitu okoliša FBiH. Cilj programa je da djevojčice i dječaci na zabavan način uče o očuvanju okoliša, razvrstavanju otpada i recikliranju.

IMG_3953.JPG

Natjecanja Plazma Sportskih igara mladih će u 2024. godini obići ukupno 46 bh. gradova/općina, gdje će se djevojčice i dječaci natjecati u 10 sportskih disciplina i uživati u druženju, zabavi i smijehu.

Sve ovogodišnje aktivnosti Igara u Novom Travniku održavat će se pod pokroviteljstvom Općine Novi Travnik.

IMG_3948.JPG

IMG_3901.JPG

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa