.

Elvedina Muzaferija nastavlja da blista: Deveto mjesto u Kvitfjellu!

02 Ožujak 2024

Elvedina Muzaferija ima sezonu iz snova, novi sjajan rezultat zabilježila je u norveškom Kvitfjellu, na utrci superveleslaloma u Svjetskom kupu.

Prva na pobjedničkom postolju završila je Lara Gut-Behrami sa vremenom 1:33:52, na drugoj poziciji našla se Cornelia Huetter sa 12 stotinki zaostatka u odnosu u pobjednicu, a na trećem mjestou sporija od Austrijanke sa svega jednu stotinku bila je domaća predstavnica Mirjam Puchner iz Norveške.

Najbolja bh. skijašica Muzaferija imala je startni broj 25 i zauzela odlično 9. mjesto u konkurenciji 48 skijašica, te osvojila važne bodova u borbi za finale ove discipline.

Prvi put ove sezone Muzaferija se našla u top 10 skijašice Super G-ija.

Visočanka je u ovoj sezoni bila je nadomak postolja u Svjetskom kupu, kada je završila na četvrtom mjestu na trci spusta u Crans Montani i upisala najveći rezultat karijere. Osvojila je prvi put u karijeri Evropa kup, a voziće i finale spusta u Svjetskom kupu 23. marta u Saalbachu.

Sutra je na programu još jedna trka superveleslaloma, a Muzaferija se bori za plasman u finale discipline, trenutno ima bodove za prvih 25, prenosi N1 BiH.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa