.

Vojvodić: NK Travnik ostaje u društvu najboljih

14 Siječanj 2016

Darko Vojvodić postigao je dogovor sa čelnicima kluba sa Pirote i preuzeo vezire u veoma teškoj situaciji pred neizvjesnu borbu za opstanak u društvu najboljih.

 

Tako je Vojvodić učinio veoma hrabar potez, jer je ekipa duboko u donjem dijelu tabele, ali je na startu preuzimanja uloge šefa stručnog stožera uveliko zračio optimizmom.

- Mogu reći da sam zadovoljan načinom dogovora sa upravom Travnika i uvjeren sam da će naša suradnja do kraja biti korektna i uspješna. Jeste da je situacija teška, što se tiče pozicije ekipe na tabeli i bodovnog zaostatka, ali ja sam uvijek optimista i vjerujem u opstanak. Onima koji kalkuliliraju da Travnik neće moći izboriti opstanak poručujem da slobodno prave druge kalkulacije, kaže Vojvodić.

Novi trener vezira nije davao mnogo važnosti odlasku nekolicine igrača iz jesenje polusezone, te najavio da će pronaći adekvatne zamjene koje će na najbolji način odgovoriti teškim zadacima.

- Obzirom da je ekipa postigla slabe rezultate rezovi u sastavu bi bili svakako neminovni pa je pitanje bismo li ih i mi ostavili, mada je tu bilo i dobrih igrača. Svjestan sam da imamo malo vremena i ja već radim na dovođenju pojačanja, posebno onih sa kojima sam dobar i koji će doći zbog mene pod bilo kojim okolnostima. Prozivku sam zakazao za nedelju i vjerujem da ćemo već do tada biti u mnogo boljoj situaciji sa ekipom, mada ćemo ostaviti mogućnost da nam se i kasnije priključi nekoliko pojačanja, rekao je Vojvodić. /avaz.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa