.

Papa imenovao četiri svećenika iz BiH koji su ovlašteni odriješivati od najtežih grijeha

14 Travanj 2016

Generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivan Ćurić uputio je svim svećenicima, redovnicima i redovnicama obavijest i preporuku u kojoj navodi imena „misionara milosrđa” s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

Podsjeća kako je papa Franjo u buli Misericordiae vultus najavio da će u sve biskupije svijeta odaslati „misionare milosrđa”, koji će kao živi znak Očeva praštanja imati vlast odriješiti i one grijehe koji su, u skladu s odredbama Zakonika kanonskoga prava, pridržani Apostolskoj Stolici.

Stoga je Sveti Otac imenovao 730 misionara iz cijeloga svijeta, a među njima i 4 misionara iz Hrvatske te 4 iz Bosne i Hercegovine, sa zadaćom da propovijedaju Božje milosrđe i pozivaju vjernike na obraćenje i pomirenje s Bogom s ovlašću da odrješuju i od grijeha pridržanih Apostolskoj Stolici.Misionari milosrđa u Hrvatskoj su: Goran Rukavina, OFMCap (Sisačka biskupija), Žarko Lučić, OFMCap (Splitsko-makarska nadbiskupija), Bože Vuleta, OFM (Splitsko-makarska nadbiskupija) te Ante Vučković, OFM (Splitsko-makarska nadbiskupija). Misionari milosrđa u Bosni i Hercegovini su Ivan Landeka, OFM (Mostarsko-duvanjska biskupija), Milan Lončar, OFM (Mostarsko-duvanjska biskupija), Slavko Topić, OFM (Vrhbosanska nadbiskupija) te Josip Ikić, OFM (Vrhbosanska nadbiskupija).

„Na tragu Papina poziva, ali i poziva našega nadbiskupa Đure, kojega nam je uputio u svojoj Okružnici povodom Jubileja milosrđa, preporučujemo braći svećenicima, napose župnicima i rektorima crkava, mogućnost da se u župnim i drugim zajednicama u našoj Nadbiskupiji organiziraju “misije milosrđa”, upravo pod vodstvom gore navedenih misionara”, navodi se među ostalim u preporuci mons. Ćurića piše bitno.net.

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa