.

Čović: Sva pitanja u BiH se moraju rješavati dijalogom

11 Prosinac 2015

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović kazao je danas tijekom posjeta Ankari, komentirajući potez Vlade Republike Srpske o prekidu suradnje sa SIPA-om, Tužiteljstvom BiH i Sudom BiH, kako se sva pitanja u Bosni i Hercegovini moraju rješavati dijalogom i hladne glave.

 


“Zakoni u BiH moraju biti primjenjivani i poštovani i važeći zakoni moraju biti poštovani sve dok novi ne budu usvojeni”, rekao je Čović. Suradnja u BiH, smatra Čović, među njenim narodima ne smije biti ograničavana ni na koji način.


Čović je istakao kako BiH mora još mnogo toga uraditi na reformi svojih institucija, te da se moraju izgraditi kako je kazao puno pravednije i kvalitetnije pravosudne institucije, te je eksplicitno odbacio bilo kakve pokušaje da se rješenja traže na račun i na štetu države.


U čast dolaska članova Predsjedništva BiH na trgu ispred predsjedničke palače u Ankari upriličena je ceremonija svečanog dočeka uz najviše vojne počasti, a na trgu ih je dočekala turska delegacija sa predsjednikom Republike Turske Erdoganom na čelu. Po dolasku ispred predsjedničke palače predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović vojnike u počasnoj gardi pozdravio je na turskom jeziku “Merhaba asker”.


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je u vezi s današnjim potezom Vlade Republike Srpske o prekidu suradnje sa SIPA-om, Tužiteljstvom BiH i Sudom BiH, kako bh. entitet RS nema pravo da se tako ponaša, javlja Anadola Agency.


Izetbegović je na konferenciji za novinare u Ankari nakon sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom poručio kako “RS nema pravo ovako se ponašati”.


Prema njegovim riječima, svi u BiH moraju poštivati zakone i ponašati se u skladu s njima ili će u protivnom snositi posljedice. Dodao je da se predsjednik RS Milorad Dodik slično ponaša već deset godina. /hms.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa