.

Potres u DF-u: Suljagić i Bajrović isključeni, a Podžić podnio ostavku!

15 Prosinac 2015

"Travnicki vjesnik" je već pisao o previranjima u DF-u, koja su izgleda danas doživjela kulminaciju.

 

Predsjednik DF-a Željko Komšić danas je članovima DF-a uputio otvoreno pismo u kojem je iznio jasan stav da iz stranke moraju otići Emir Suljagić i Reuf Bajrović, dok ostavku na mjesto generalnog tajnika treba podnijeti i Sifet Podžić . U suprotnom, Komšić podnosi ostavku na funkciju predsjednika stranke i zahtjeva brisanje iz članstva. U otvorenom pismu, Komšić je iznio niz optužbi na račun Suljagića i Bajrovića, koji su među članstvom veoma nepopularni, a vsioku poziciju u stranci mogu zahvaliti isključivo Komšiću. Međutim, očigledno određene "igre" spomenutog dvojca više nisu Komšiću prihvatljive, te ih se odlučio riješiti. Predsjedništvo DF-a nakon pisma svoga predsjednika, sasvim očekivano je Suljagića i Bajrovića isključilo iz stranke. 

Sa druge strane, Podžić je prihvatio Komšićev zahtjev, te je podnio ostavku. Traženje ostavke je posljedica Podžićevog glasovanja za Nikolu Poplašena za člana Upravnog vijeća Agencije za visoko obrazovanje BiH.

Brisanjem iz članstva stranke, Suljagić i Bajrović prestaju biti i članovi Predsjedništva DF-a. Kakvi će daljnji njihovi potezi biti, još se ne zna. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa