.

Sonja Karadžić-Jovičević je nova potpredsjednica Narodne skupštine RS-a

21 Prosinac 2015

Sonja Karadžić-Jovičević je imenovana danas u Banjoj Luci za novu potpredsjednicu Narodne skupštine RS-a.

 

Sonja Karadžić-Jovičević je izabrana na navedenu funkciju na prijedlog Kluba poslanika SDS-a, najjače opozicione stranke u RS-u. Osim što se radi o mjestu u rukovodstvu u najvišem zakonodavnom tijelu RS-a, ovo imenovanje je izazvalo pozornost i zbog toga što se radi o kćerci Radovana Karadžića, bivšeg predsjednika RS-a, a ujedno i optuženika za počinjene ratne zločine.

Na današnjoj sjednici, dosadašnji potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić podnio je ostavku na ovu funkciju. Ostavka je uslijedila nakon tri dosadašnje rasprave u Narodnoj skupštini RS-a koje su inicirali klubovi opozicionih partija. Naime, Stevandić je izabran na mjesto potpredsjednika entitetskog parlamenta kao član SDS-a, koju je ubrzo napustio, te tako proizveo probleme. 

Osim prijedloga Kluba poslanika SDS-a, Klub poslanika SNSD-a u entitetskom parlamentu predložio je Željku Stojičić za potpredsjednika NSRS iz reda hrvatskog naroda, dok je Potpredsjednik iz reda bošnjačkog naroda poslanik Koalicije "Domovina" Senad Bratić. Poslanik Slobodnog demokratskog srpskog kluba predložio je Stevandića za četvrtog potpredsjednika. Svi prijedlozi su usvojeni, čime je kompletirano skupštinsko rukovodstvo nakon dužeg vremena. Ova odluka ujedno znači i da će se poslanici opozicije vratiti u skupštinske klupe, što su bojkotovali jer njihov kandidat nije bio u rukovodstvu Narodne skupštine RS-a. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa