.

Zastupnički dom PSBiH usvojio izmjene Zakona o kaznenom postupku BiH

17 Rujan 2018

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na hitnoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kaznenom postupku BiH.

Zastupnici su najprije prihvatili zahtjev Doma naroda državnog parlamenta da se predloženi zakon razmatra po hitnom zakonodavnom postupku, a potom su ga bez diskusije, jednoglasno usvojili. Dom naroda je nedavno, također jednoglasno, usvojio ovaj zakon koji je predložio zastupnik u tom domu Halid Genjac.

Zakon je bilo potrebno mijenjati kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio određene odredbe tog zakona.

Zastupnici su na današnjoj sjednici dali suglasnost za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj – Izgradnja i obnova određenog broja bolnica u BiH kao i Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj – Razvoj infrastrukture u općini Stari Grad, Sarajevo.

Sjednici, koja je okončana nakon davanja suglasnosti za ratifikaciju ova dva sporazuma, nisu prisustvovali zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

(Fena)

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa