.

Bošković: Politički razgovori o Mostaru nikad ozbiljniji

21 Prosinac 2015

Dopredsjedatelj Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Mladen Bošković izjavio je danas da mu se politički razgovori o statusnim problemima Mostara čine “najozbiljnijim dosad”. On se nada rješenju u idućoj godini smatrajući da to treba učiniti po mjeri građana koji žive u Mostaru.

 

– Razgovori Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice BiH ‘nikad nisu bili ozbiljniji i usmjereni ka konačnom rješenju – rekao je Bošković (HDZ BiH) bez detaljiranja.

Kad je riječ o proračunskim korisnicima u Mostaru u situaciji kad nema konstituiranog gradskog vijeća, Federalna vlada je danas na hitnoj telefonskoj sjednici utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proračunima u FBiH kojim je predviđeno da će, izuzetno i isključivo u svrhu osiguranja financiranja Grada Mostara u 2016. godini, proračun Grada, kao i Odluku o izvršavanju proračuna, donijeti i biti odgovoran za provedbu gradonačelnik uz suglasnost načelnika za financije.

Vlada je predložila hitnu proceduru za takve zakonske izmjene uvažavajući vremensku dinamiku potrebnu za donošenje gradskog proračuna i jer se ne radi o složenom i obimnom zakonu.

Predložene izmjene i dopune identične su onima koje je zbog istog problema Parlament Federacije BiH usvajao za 2014. i 2015. godinu, obrazloženo je. /hms.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa