.

U Sarajevu uhitili 11 selefija: Pripremali teroristički napad.

22 Prosinac 2015

U Sarajevu se od ranih jutarnjih sati provodi akcija Specijalne jedinice Federalne uprave policije kodnog naziva "Rez" u kojoj sudjeluje više od 100 policajaca, potvrdio je Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije. Akcija se provodi po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Pretreseno je više stambenih lokacija na širem području Sarajeva.

 

Za sada je uhićeno 11 ljudi. Sumnjiči ih se za kaznena djela koja se dovode u vezu s terorizmom. Kako Klix.ba neslužbeno saznaje, uhićen je i jedan od glavnih vođa grupe koja je pripremala teroristički napad.

Tužiteljstvo je objavilo da su uhićeni održavali kontakt sa strukturama "Islamske države" i osobama na ratištima u Siriji i Iraku.  Mediji navode da se radi o pripadnicima selafijskog pokreta.

Uhićeni će biti sprovedeni u Tužiteljstvo BiH. U akciji je izuzeta velika količina dokumentacije koja dokazuje da su ove osobe pripremale teroristički napad, ali i zastave Islamske države.

Policajci su pretražili dva mjesta vjerskog okupljanja i više stambenih objekata u Boljakovu Potoku, Osijeku, Sokolju i još nekim lokacijama.

- Bitno je istaknuti da se pretresi vrše i u naseljima u blizini mjesta Rajlovac, gdje se prije dva mjeseca zbio teroristički napad u kojem su ubijena dva vojnika OS BiH - navodi Tužiteljstvo BiH.

Tužiteljstvo poručuje građanima da Bosna i Hercegovina ima kapacitete da otkrije i procesuira osobe povezane s terorizmom i radikalnim skupinama, te da će zajedno s policijskim i sigurnosnim agencijama, kao i s partnerskim agencijama u inozemstvu, poduzeti sve aktivnosti kako bi se otklonile terorističke prijetnje i opasnosti za građane BiH.

- Navedene osobe pod istragom su zbog kaznenih djela javnog poticanja na terorističke aktivnosti i vrbovanje radi terorističkih aktivnosti - priopćeno je.

(24sata.hr)

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa