.

Savjetnik Željka Komšića novi član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH

20 Svibanj 2020

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imenovali su danas Željka Bakalara za novog člana Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH u drugom krugu glasovanja nakon što Kolegij nije postigao suglasnost o tome, prenosi bljesak.info.

Inače, Željko Bakalar trenutni je savjetnik u Uredu drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a ovu dužnost obnašao je i u drugom mandatu Željka Komšića u Predsjedništvu BiH (2010.-2014.).

Na kraju tri dana duge sjednice zastupnici su usvojili Prijedlog odluke o izboru i stupanju na dužnost i prestanku dužnosti člana SIP-a koju je predložio zastupnik Demokratske fronte (DF) Dženan Đonlagić.

Đonlagić je u izjavi za Fenu pojasnio da je dosadašnjem članu SIP-a BiH Stjepanu Mikiću davno istakao mandat te da je on ispunio uvjete za mirovinu.

S obzirom da je imao namjeru iz proračuna BiH tražiti otpremninu u iznosu od oko 40.000 KM, Klub Demokratske fronte je svoj prijedlog dodatno obrazložio da je ovo sada još jedan u nizu opravdanih razloga da danas bude razriješen s dužnosti član SIP-a BiH.

''Nekome kome je davno istekao mandat i ko je ispunio uvjete za mirovinu ne treba dozvoliti da još uzme desetine tisuća KM proračunskog novca u vremenu kada svi nivoi vlasti rade rebalanse proračuna kako bi što više novca bilo usmjereno u saniranje zdravstvenih i ekonomskih posljedica koje su izazvane pandemijom koronavirusa Covid-19'', pojasnio je Đonlagić. 

 

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa