.

Lovrinović: SDA i "probosanske" snage ne pokazuju volju za rješavanjem problema

28 Travanj 2022

Kada imate volju i želju da riješite krupan problem, a ovog trenutka jedan od najvećih problema u BiH su izmjene Izbornog zakona, sve je moguće - izjavio je šef Kluba HDZ-a u Zastupničkom domu državnog parlamenta Nikola Lovrinović.

Lovrinović naglašava da, po njegovom mišljenju najmanju volju za promjene pokazuje SDA i probosanske snage, koje ne pokazuju volju za rješavanjem očiglednih problema, što bi donijelo relaksaciju u državi i mogućnost za drugačije vidove suradnje, posebno s Republikom Hrvatskom.

- To je neprihvatljivo u BiH koja je multietnična i multikulturalna država i koja nije promijenila Ustav. Država se ne može mijenjati na silu, bez dogovora s drugima i to je osnovna poruka koju upućujemo. Očekujemo od SDA razumijevanje. Ako su im usta puna Bosne i Hercegovine i ako toliko žele mir i blagostanje, onda oni su prvi pozvani to uraditi. Samo se ovdje prijeti da će demokratska manjina, ako dobije pravo birati svoje predstavnike, nanijeti veliku štetu Bosni i Hercegovini - izjavio je.

Kako je kazao, onoga trenutka kada je visoki predstavnik nametnuo Izborni zakon i promijenio ustav Federacije i ustav dvije županije, napravljeno je političko nasilje nad političkim pravima hrvatskog naroda.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa