.

Policija u Zenici uništila čak 29 vozila oduzetih od “divljih vozača”

21 Veljača 2024

U skladu s pravosudnim presudama nadležnih sudova, jutros je pod nadzorom Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u krugu jednog zeničkog poduzeća, izvršeno komisijsko uništenje 29 putničkih motornih vozila (PMV) koja su oduzeta od višestrukih povratnika u činjenu prekršaja u prometu.

Kako je istakao policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK Admir Gazić, pored toga su obilježena još 22 PMV, koja će ići na prodaju, za što će biti objavljen javni poziv.

-Moći će se prijaviti samo pravna lica, koja će moći otkupiti ta vozila. Ta se vozila ne mogu registrirati – mogu se koristiti u dijelove ili eventualno za staro željezo. Ove aktivnosti intenzivno se provode od 2015. godine i od tog perioda je dosad oduzeto više od 1.000 PMV. U tom periodu, dakle mimo ovih današnjih uništenja i prodaje, dosad je prodano 180 PMV i 291 PMV uništeno – navodi Gazić.

Ovakvim aktivnostima, dodao je, žele poručiti svim višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja u prometu na koji će način “završiti PMV koja se koriste kao sredstvo izvršenja tih prekršaja”.

Ovo je jedna poruka i pokazatelj da represivnim metodama policijske agencije mogu unaprijediti i povećati sigurnost u oblasti sigurnosti prometa – poručio je komesar Gazić.

Kako je naglasio, očito je kako prometna kultura na izuzetno niskom nivou, ali policija mora provoditi ovakve aktivnosti te represivnim mjerama dati poruku svima onima koji “ne žele da prihvate ili ne žele da poštuju propise, kako će okončati njihovi ljubimci”. /FENA/

Video prilog u naslovu: Facebook/Nova BH

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa