.

ŽSB: Akcijski plan za poboljšanje sigurnosti prometa za razdoblje 2016.-2017. godina

30 Siječanj 2016

Na posljednjoj sjednici Vlade ŽSB, a na temelju prijedloga Ministarstva unutarnjih poslova ŽSB, donesena je Odluka o usvajanju Akcijskog plana za poboljšanje sigurnosti prometa za razdoblje 2016.-2017. godina.

 


Govoreći o sigurnosnoj situaciji u Županiji Središnja Bosna, ministar unutarnjih poslova Feliks Vidović kazao je da je primjetan trend smanjenja broja kaznenih djela , ali da je u određenim općinama povećan broj slučajeva obiteljskog i vršnjačkog nasilja, te je najavio sačinjavanje sveobuhvatnog izvješća o stanju u sigurnosti.

"Ono što je motiviralo Ministarstvo da kandidira ovu točku Dnevnog reda je činjenica da u posljednje vrijeme, točnije u zadnje dvije godine prisutan trend povećanja broja prometnih nesreća točnije kaznenih djela počinjenih u prometu" kazao je ministar.

Ministarstvo trenutno priprema konkretne mjere glede povećanja sigurnosti u prometu te planira djelovati i interresorno, odnosno u suradnji s ministarstvom obrazovanja, znanosti,kulture i sporta točnije preko auto škola . Naime, najveći broj počinitelja kaznenih prekršaja u prometu su upravo mlade osobe, od 18 do 25 godina odnosno ljudi koji su obično tek položili.

Predviđeno je i poboljšanje infrastrukture, od uređenja prometnica, do postovljanja i održavanja signalizacije, uvođenje radarskih sustava preko dodatnih stacioniranih radara na rizičnim lokalitetima. Planiran je i jedan masovniji projekt u vidu video nadzora za cijelu Županiju, odnosno sofisticiranih kamera s određenim i analitičnim mogućnostima, o čemu će kako je ministar Vidović rekao, javnost biti uskoro informirana./o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa