.

Nikola Lovrinović gost u emisiji Extra Plus na TV KISS-u

02 Ožujak 2016

Gost emisije Extra Plus na TV KISS-u, Nikola Lovrinović istaknuo je kako Hrvati imaju pravo na javni kanal na svom jeziku, a da su dosad izneseni argumenti protiv najčešće – zlonamjerni.

 

Zastupnik Parlamenta BiH Nikola Lovrinović, između ostalog, govorio je o osnivanju RTV servisa na hrvatskom jeziku naglasivši kako je najbitnije medijski popratiti događaje vezane uz hrvatsku kulturu te da je uz takav sadržaj programa hrvatski jezik neizbježan:„On se nameće i podrazumjeva. Bez pravog sadržaja jezik ne ostvaruje suštinsku svrhu.“

Lovrinović je dodao kako je osnovno pravo svih konstitutivnih naroda upravo ono da budu obrazovani na vlastitom jeziku i da je svako spominjanje bilo kakvih podjela tek izvrtanje činjenica.

Osim medija, zastupnik Lovrinović osvrnuo se na pozitivne trendove nastale predajom aplikacije BiH u EU, te otvorenim perspektivama i za promjene Ustava.

Osvrnuo se i na činjenicu da zakon o obilježavanju državnih praznika još uvijek nije usvojen.

„Nitko nema pravo tvrditi da bolje od mene zna što je za mene dobro“ tvrdi Lovrinović i ovom rečenicom stavlja točku na zaključak da u saboru fali međusobnog razumijevanja.

/tvkiss.net/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa