.

Djakovići i Kasapovići dobivaju električnu energiju

25 Ožujak 2016

Općina Novi Travnik je objavila natječaj za javnu nabavu za elektrifikaciju stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika u mjestima Djakovići i Kasapovići.

 

Kako je za Dručiji radio potvrđeno u Općini Novi Travnik, riječ je o projektu vrijednom 125.000,00 KM, od čega je Vlada Republike Hrvatske (RH) osigurala sredstva u iznosu od 50.000,00 KM, Općina Novi Travnik 15.000,00 KM, a 60.000,00 KM su sredstva iz Fonda za povratak Bosne i Hercegovine.

Od 55 kućanstava koliko ih je bilo prije rata, 15 ih ima pristup priključku na električnu energiju. Do sad je Elektroprivreda BiH o svom trošku dovela el. energiju do određenog dijela ovih mjesta, a cilj je do kraja svibnja omogućiti to svima, izjavio je Branko Brkan pomoćnik načelnika za gospodarstvo, razvitak, obnovu i stambeno komunalne poslove i dodao kako su podršku ovom projektu cijelo vrijeme pružali Ivan Del Vechio, veleposlanik RH i župnik župe Uzašašća Gospodinova Marinko Grubešić.

Podsjetimo, dijelovi naselja Djakovići i Kasapovići nakon proteklog rata nikada u potpunosti nisu dobili pristup električnoj energiju./drukciji.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa