.

Pet osoba optuženo za ratne zločine

11 Prosinac 2015

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pet osoba za ratne zločine na području Viteza. Optužnica je podignuta protiv: Mineta Akeljića (1957.), Šabana Haskića (1972.), Senada Bilala (1969.), Hazima Patkovića (1969.) te Šemsudina Đelilovića (1967.).Optužnica je podignuta protiv: Mineta Akeljića (1957.), Šabana Haskića (1972.), Senada Bilala (1969.), Hazima Patkovića (1969.) te Šemsudina Đelilovića (1967.).

 

Optuženima se stavlja na teret krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika i ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen nad žrtvama hrvatske nacionalnosti u zatvoreničkom objektu zvanom „Crna kuća“ u Kruščici, na području općine Vitez.

Oni se terete da su u tom zatvoreničkom objektu nečovječno postupali prema žrtvama civilima i ratnim zarobljenicima hrvatske nacionalnosti zatvorenim od srpnja do studenog 1993. godine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Nakon hapšenja generala ABiH Sakiba Mahmuljina, ovo su nove aktivnosti nadležnih institucija u BiH. Da li je u pitanju konačan početak intenziviranja rada na sankcioniranju za učinjene ratne zločine, ili samo predstava za javnost, vidjeti će se uskoro. /o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa