.

Stjepan Dujo o fondovima EU u svrhu razvoja Novog Travnika

22 Rujan 2016

Portal „Travnički vjesnik“ je 14.09., u cilju bolje prezentacije programa kandidata za načelnika općine Novi Travnik i boljeg upoznavanja sa istim od strane građana Novog Travnika, svim kandidatima za načelnika je uputio listu istih pitanja, za koje smo prema našim saznanjima, utvrdili da su od velikog interesa javnosti.

Radi se o tri oblasti sa ukupno 12 pitanja. Kandidati su odgovore trebali dostaviti najkasnije do 19.09.2016. kako bi mogli pravovremeno objaviti sve odgovore na našem portalu. Odgovore je dostavio samo Stjepan Dujo, dok preostala dva kandidata Refik Lendo i Besim Belegić nisu dostavili odgovore.

Stoga, u nastavku navodimo odgovore Stjepana Duje na pitanje:
Kako iskoristiti fondove EU u svrhu razvoja Novog Travnika?


Stjepan Dujo:

U našem susjedstvu, prije svega u Hrvatskoj, kao zemlji članici EU, postoji niz općina/gradova koji mogu poslužiti kao sjajan primjer pozitivnog djelovanja od povlačenja sredstava iz fondova EU. Zašto to ne bi bio Novi Travnik? To ćemo izmijeniti, a prije svega tako što ćemo prekinuti neobjašnjivo ignoriranje dostupnih pretpristupnih fondova, već stavljanja fokusa na njih. Uz više rada i vjere u vlastite mogućnosti, Novi Travnik možemo učiniti liderom u BiH u privlačenju sredstava iz fondova EU. Da to nije prazno obećanje, već da postoji jasna vizija za to, može poslužiti i nedavno organiziran seminar „Mogućnosti financiranja BiH kroz EU fondove", od strane Udruge mladih „fra Marijan Šunjić“, čiji sam predsjednik. To je prvi ovakav seminar u Novom Travniku, žalosno je da općina nikada nije organizirala niti jedan ovakav seminar kojih treba organizirati nekoliko puta godišnje. Bez osposobljavanja ljudi i kontinuiranog rada na projektima, nema napretka. Dakle, može se djelovati uz pomoć fondova EU, ali trebaju se izraditi kvalitetni projektni prijedlozi. Kao što se vidi, počeli smo s aktivnostima u vezi EU fondova, a intenzivirati ćemo kada postanem načelnik.

/o.t./

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa