.

Stjepan Dujo o okolišu i javnim komunalnim poduzećima u Novom Travniku

24 Rujan 2016

Portal „Travnički vjesnik“ je 14.09., u cilju bolje prezentacije programa kandidata za načelnika općine Novi Travnik i boljeg upoznavanja sa istim od strane građana Novog Travnika, svim kandidatima za načelnika je uputio listu istih pitanja, za koje smo prema našim saznanjima, utvrdili da su od velikog interesa javnosti.

Radi se o tri oblasti sa ukupno 12 pitanja. Kandidati su odgovore trebali dostaviti najkasnije do 19.09.2016. kako bi mogli pravovremeno objaviti sve odgovore na našem portalu. Odgovore je dostavio samo Stjepan Dujo, dok preostala dva kandidata Refik Lendo i Besim Belegić nisu dostavili odgovore.
Stoga, u nastavku navodimo odgovore Stjepana Duje na pitanja:
Planirate li i kako urediti i proširiti javne zelene površine?
Kako smanjiti zagađenje okoliša u Novom Travniku i osnažiti javna komunalna poduzeća čiji je osnivač općina Novi Travnik?

 

Stjepan Dujo:
Prvi korak za čišći okoliš i uređenije javne zelene površine je hitno rješavanje daljinskog grijanja kako bi se drva uklonila iz parkova i s drugih zelenih površina. Uz to, možemo izdvojiti i naredne mjere: provedba akcija radi podizanja svijesti o nužnosti očuvanja okoliša, redovnije održavanje i uređenje zelenih površina, uspostava tzv. zelenih otoka na većem broju, poboljšanje upravljanja vodom i uređenje šetališta uz rijeku u urbanom dijelu općine. Javna komunalna poduzeća u Novom Travniku, ukoliko želimo realizirati navedene mjere, moraju biti financijski jača. To će se postići u suradnji s menadžmentom istih, a ono na čemu ću inzistirat je transparentnost u trošenju sredstava, bolja naplata od korisnika usluga i ulazak u javno-privatna partnerstva u domenu zbrinjavanja otpadom. Novi Travnik je bio poznat kao grad s prostranim i lijepim zelenim površinama i parkovima. Nema niti jednog razloga da to opet ne bude. Potrebne su samo nove ideje i novi projekti u vezi okoliša i naš grad će vratiti stari sjaj. Zelenih površina ima dovoljno i iste su dobro raspoređene, no problem je što su one zapuštene. S njihovim uređenjem i boljom skrbi za okoliš, Novi Travnik će imati sasvim dovoljno javnih zelenih površina na području cijelog grada. /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa