.

Kreće izrada idejnog projekta ceste Travnik – Jajce

15 Prosinac 2016

Autoceste Federacije BiH raspisale su javni poziv za nabavu usluga izrade idejnog projekta i studijske dokumentacije brze ceste Travnik (petlja Nević Polje) – Jajce (petlja Bravnice privremeni spoj na M-5).


Idejni projekt i studijska dokumentacija brze ceste obuhvaća pružanje usluga izrade kompletne dokumentacije predviđene Projektnim zadatkom, uključujući prethodna istraživanja, analiziranja, prikupljanje podataka, uvjete zaštite od požara i zaštite životne sredine.


Također, projekt obuhvaća i druge uvjete od utjecaja na gradnju i korištenje predmetne ceste i pripadajućih objekata, pregovore po potrebi s nadležnim tijelima, te sudjelovanje pri prezentacijama, zauzimanje stručnog stava s mišljenjima i prijedlozima, s ciljem utvrđivanja optimalne trase sa najmanjim ulaganjima u čitavom životnom trajanju ceste, s maksimalnom sigurnosti prometa, maksimalne propusne moći, odnosno maksimalnih pozitivnih efekata za korisnike ceste, te minimalnih ekoloških posljedica, piše akta.ba.


Procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u je 1.850.000,00 KM, a rok za prijem ponuda za sudjelovanje je 30.1.2017. godine.


Podsjetimo, Vlada Federacije BiH uvrstila je u svibnju ove godine na listu prioriteta izgradnju brze ceste Lašva – Nević Polje (Travnik), Nević Polje – Jajce.


U dokumentu o strateškim projektima koji se nalaze među “100 prioriteta Vlade FBiH”, utvđeno je da će izgradnja brze ceste Lašva – Nević Polje (Travnik) koštati 183 milijuna eura, Nević Polje – Jajce 550 milijuna eura. Projekt uključuje izgradnju oko 51 kilometra ceste na dionici s četiri brze trake.


Inače, gradnja brze ceste Nević Polje – Jajce spada u povijesno važnu rutu jer se stvaraju preduvjeti za spajanje Sarajeva s Krajinom, ali i brže povezivanje sa Srbijom i Hrvatskom./akta.ba/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa