.

Vlasnici tehnički neispravnih vozila bit će kažnjeni

07 Svibanj 2018

Na području Srednjobosanskog kantona počela je preventivna provjera ispravnosti vozila.

Preventivnu provjeru ispravnosti vozila provode MUP Srednjobosanskog kantona, IPI – Institut za privredni inženjering iz Zenice u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija i ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda.

- Cilj ove preventivne provjere je da vozači i pravni subjekti u javnom prijevozu povećaju svijest o važnosti tehničke ispravnosti vozila. Pregledi su besplatni za sva ispravna vozila. Kod utvrđenih tehničkih neispravnosti vozila vozač, odnosno vlasnik vozila, će se sankcionirati prema zakonu – pojasnili su nam iz Instituta za privredni inženjering iz Zenice.

Akcija je počela jutros na području svih policijskih stanica u Srednjobosanskom kantonu i trajat će naredna dva dana, potvrđeno nam je iz MUP-a SBK.

Policija će danas do 9. svibnja kontrolirati ispravnost vozila, a u slučajevima gdje se posumnja u ispravnost, vlasnici će biti upućeni do najbliže stanice za tehnički pregled vozila kako bi se provjerila ispravnost.

Stručna institucija IPI iz Zenice nadležna je za područje SBK, USK i ZDK i u suradnji s kantonalnim MUP-ovima uz odobrenje kantonalnih policijskih komesara i u suradnji s ovlaštenim stanicama tehničkih pregleda s ovih područja.

Akcija će biti provedena i u Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

 

 

/avaz.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa