.

U Jajcu je održan Susret zborova u organizaciji UHAKUD u BiH i Udruge Kralj Stjepan Tomašević Jajce

31 Listopad 2018

Peti Susret zborova okupio je sedam zborova s područja BiH i to: Zbor umirovljenika/penzionera Jajce; Ženski vokalni ansambl HKD Napredak Bugojno; Župni zbor sv. Cecilije Mostar; Zbor Nikola Šop – HKD Napredak Jajce; Zbor „Ivančice i prijatelji“ Busovača; Mješoviti zbor HKD Napredak Kreševo i Vokalna skupina Viteški Akordi iz Viteza.

Susret je započeo sa sv. Misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a nakon toga uslijedili su nastupi skupina u Domu kulture u Jajcu.

Na početku programa sve nazočne pozdravila je Marina Bazina (tajnik UHAKUD u BiH), dok je u ime Udruge Kralj Stjepan Tomašić nekoliko prigodnih riječi uputio preds. dr. Stipan Jezerčić.

Nastupe skupina s posebnom pozornošću pratila je prof. Marina Bazina, glazbena stručnjakinja koja je na „okruglom stolu“ dala svoje osvrste na nastupe skupina. Voditelji skupina dobili su stručne osvrte koje će im pomoći u njihovom daljnjem radu.

Svaka skupina prikazala se u odličnom svjetlu, a prepuna dvorana Doma kulture nagradila ih je gromoglasnim pljeskom. Nakon službenog dijela programa uslijedio je prigodni domjenak, a druženje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati.

Podsjetimo, prvi Susret zborova održan je u Rami, nakon toga u Bugojnu, u Gradnićima kod Čitluka, Kreševu i u Jajcu.

Ideja i cilj Susreta zborova je podizanje svijesti i kulturna promocija zborskog pjevanja koja na našim prostorima vuče korijene zadnjih stotinjak godina, ali i stručno savjetovanje i pomoć pri odabiru odgovarajućeg repertoara koji su ključni za napredak i rad zborova.

Skup u Jajcu uistinu je bilo jedno bogato druženje i lijep način očuvanja naše pjesme i tradicije u cijeloj BiH.

 

 

UHAKUD u BiH / Tvrtko Zrile / Udruga Kralj Stjepan Tomasevic

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa