.

Potpisan ugovor za Izradu strategije prometa KSB

29 Svibanj 2019

U srijedu, 28. svibnja 2019. godine je u zgradi Vlade Kantona Središnja Bosna potpisan ugovor za „Izrada strategije saobraćaja SBK“ u vrijednosti 109.805 konvertibilnih maraka.

Ugovor o izradi strategije SBK potpisali su  Nisvet Hrnjić, ministar  privrede SBK i Mustafa Mustajbegović, direktor „Saraj Inžinjering“ d.o.o. iz Sarajeva, firme koja je na nakon provedenog postupka javne nabavke izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Strategija prometa KSB, posebno za svaki vid saobraćaja, ima za cilj definisanje akcija koje će biti primjenjene da bi se razvila vizija prometne mreže (usluge, infrastruktura, zakonski okvir, tehnologije) u krakoročnom, srednjoročnom i dugoročnom razdoblju. Najvažniji elementi strategije su: ispunjenje socijalnih i ekonomskih zahtjeva; zadovoljavanje potreba u smislu održavanja, unapređenja i razvoja prometne infrastrukture; financijska održivost; usklađenost sa EU standardima i zakonima, zadovoljavanje potreba za sigurnost i potrebama za informacijama i minimalan dozvoljeni utjecaj na životnu sredinu.

Strategija prometa treba da odgovori na ključna pitanja iz oblasti prometne infrastrukture, tj. identifikuje ciljeve i akcije koje je potrebno provesti da bi se otklonili trenutni nedostaci prometne infastrukture na području SBK. U konačnici ona treba da bude bude generator razvoja privrede SBK. Rok za izradu Strategije je 60 dana od dana potpisivanja ugovora.

Potpisivanju ugovora su, osim potpisnika, prisustvovali  premijer Srednjobosanskog kantona. Tahir Lendo i direktor Kantonalne direkcije za puteve SBK, Sulejman Bečirević.

/travnik-grad.info/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa