.

Ministarstvo obrazovanja KSB osiguralo dodatnih pola milijuna KM za udžbenike u osnovnim školama

21 Studeni 2019

Na današnjoj sjednici Vlade Kantona Središnja Bosna održanoj u Travniku, a na prijedlog Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa izdvojeno je dodatnih 498.000,00 KM za nabavku udžbenika za učenike u osnovnim školama na području Kantona Središnja Bosna.

Rezultat je to dodatnih napora i aktivnosti ministarstva na čijem se čelu nalazi Bojan Domić (HDZ BiH). Ovo ministarstvo unatoč svim izazovima, društvenim i političkim prilikama u BiH uspješno funkcionira kroz stabilan i funkcionalan sustav.

“Već ranije smo osigurali besplatne udžbenike za prvi i drugi razred osnovnih škola te za socijalno ugrožene učenike. Dodatnim sredstvima koje smo osigurali na današnjoj sjednici Vlade KSB nabavit ćemo još udžbenika, a s krajnjim ciljem potpune nabavke za sve učenike od 1. do 9. razreda. Za iduće tri godine izabrali smo najpovoljnije ponuđače”, kazao je ministar Domić.

Uz navedeno, na današnjoj sjednici Vlade Kantona Središnja Bosna usvojen je i Gender akcijski plan Kantona Središnja Bosna za razdoblje od 2019. do 2022. godine.

Usvojeni Gender akcijski plan za ravnopravnost žena, muškaraca, dječaka i djevojčica izrađen je u skladu s najboljim međunarodnim standardima. Plan je usklađen sa svim potrebnim bh. zakonima i propisima te u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova Bosne i Hercegovine.

 

/hdz bih/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa