.

SBK: Kanton isplatio sva dugovanja po presudama europskog suda u Strasbourgu

10 Prosinac 2019

U tri isplate ukupne vrijednosti od oko 400.000 KM Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) isplatila je sve zaposlenike u školstvu, javnoj upravi i pravosudnim institucijama koji su tužili i dobili postupke pred Europskim sudom za ljudska prava u Strasbourgu protiv Vlade zbog neisplaćivanja regresa, te naknada za topli obrok i putnih troškova.

Kako je kazala kantonalna ministrica financija Mirjana Plavčić, isplate su išle shodno zaključku Vlade sa pretprošle sjednice.

“Isplatili smo ukupno oko 400.000 KM po presudama suda u Strasbourgu koje imaju prioritet u izvršavanju pravomoćnih sudskih presuda temeljem zaključka sa zadnje sjednice Vlade. Važno je naglasiti da je sada SBK izmirio sve obveze po presudama suda u Strasbourgu”, rekla je Plavčić.

Od ovogodišnjim proračunom predviđenih milijun KM, ostalo je još oko 400.000 KM, pa ministrica kaže da na red za isplatu dolaze presude lokalnih i državnih sudova.

“Sada nam na red dolaze presude lokalnih i državnih sudova i do konca godine Ministarstvo financija će napraviti redoslijed i prioritet isplata u iznosu od oko 400.00 KM koliko je ostalo za isplatu ove godine, kazala je Plavčić.

Riječ je o isplati dijela zaposlenih koji 2016. nisu prihvatili ponudu o nagodbi i isplati 30 posto osnovnog duga.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa