.

Nema mjesta panici: Prekida nastave zasad nema, situacija se prati, preporuke izvršavaju

12 Ožujak 2020

Federalno Ministarstvo zdravstva danas je donijelo preporuke koje između ostaloga predlažu da se na području Federacije BiH na dva tjedna obustavi nastava u školama i na fakultetima, nastavni proces u Srednjobosanskom kantonu bit će nastavljen do petka, kada zasjeda kantonalni Krizni stožer, koji će tada donijeti odluku o obustavljanju ili neobustavljanju nastave.

Potvrdio je ovu informaciju za Artinfo kantonalni ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta Bojan Domić. “U petak u 8 sati zasjeda kantonalni Krizni stožer koji će donijeti konačnu odluku”, rekao je Domić te dodao da će na istom biti i on kao ministar obrazovanja, ministar unutarnjih poslova te ostali dužnosnici čiji resori su povezani s novonostalom situacijom.

"Nastava nije javno okupljanje. Djeca tijekom nastave odnosno boravka u školama dolaze u kontakt sa istim osobama, za razliku od drugih vrsta javnih okupljanja tipa utakmice, koncerta kada ne možete kontrolirati tko, odakle dolazi" kazao je ministar te pozvao na smirivanje situacije jer se preporuke viših razina vlasti provode već desetak dana, škole su sa istima upućene, a situacija se prati. Dodao je i da će najvjerojatnije na današnjoj sjednici Vlade KSB biti donesena odluka o dodatnoj dezinfekciji škola u suradnji sa Civilnom zaštitom KSB.

Dakle, nije naređena obustava nastave nego je eventualno obustavljanje iste jedna od preporuka. Međutim, u KSB još uvijek nema zaraženih i prema riječima ministra Domića, puno veći problem predstavljaju osobe koje se ne pridržavaju preporuka odnosno kojim je naložena izolacija a istee se ne pridržavaju.

Što se tiče prekida nastave, ministar je ponovio da je i to opcija no da je vrijeme iznimno nezgodno zbog završnih razreda, ponajviše maturanata koji neće stići, u slučaju prekida, nadoknaditi izgubljeno.

/artinfo.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa