.

ŽSB: Dojave o požarima iz svih općina, policija će drastično kažnjavati neodgovorne

08 Travanj 2020

Policija je zaprimila prijave za požare iz svih općina kantona, a svi koji izazovu požare će biti drastično sankcionirani, rekao je ministar unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona Feliks Vidović.

“Građane moram pozvati na veći stupanj odgovornosti. Većina službi je zauzeta nizom aktivnosti zbog koronavirusa i ovo se apsolutno ne smije tolerirati. Dogovorili smo na Vladi interresornu suradnju MUP-a, Ministarstva šumarstva, vodoprivrede i poljoprivrede i Uprave za šumarstvo i odlučno ćemo se uhvatiti u koštac te drastično sankcionirati sve koje uspijemo otkriti”, rekao je Vidović, te upozorio na pasivnost građana koji bi policiji u ovim slučajevima trebali olakšati posao.

“Iz operativne perspektive imamo problem s pasivnošću građana koji nerado prijavljuju počinitelje, ali poduzimamo niz operativnih aktivnosti. Moram upozoriti da uništavanje javnog dobra i izazivanje opće opasnosti ide na teren kaznene, ne prekršajne odgovornosti”, kazao je Vidović.

Kapaciteti MUP-a su, kaže ministar, zbog aktualne situacije limitirani.

“Na svu sreću prethodnih dana manje je ljudi u samoizolaciji, pa smo u tom dijelu samo malo rasterećeni, ali kapaciteti su nam limitirani. Reorganizirali smo rad i nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti zadatku”, rekao je Vidović.

 

/

drukciji.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa