.

Vlada ŽSB izdvaja 3 milijuna KM za stručno osposobljavanje

09 Rujan 2021

Na 95. sjednici Vlade Županije Središnja Bosna koja je održana danas u Travniku utvrđena je Lista volontera za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa za što će Vlada ŽSB izdvojiti oko 3 milijuna KM.

Svi volonteri koji su se prijavili, a koji ispunjavaju uvjete, točnije njih 375, primljeni su na stručno osposobljavanje. Potvrdila je to ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić:

„Ove godine donijeli smo odluku o prijemu 375 osoba za stručno osposobljavanje. Mi kao Županija im pružamo priliku za stjecanje prvog iskustva i njihovo stručno osposobljavanje za tržište rada. Za ove namjene Vlada ŽSB i ministarstvo financija izdvojit će blizu 3 milijuna KM. Plan je da ugovori budu potpisani do kraja mjeseca, a početak stručnog osposobljavanja 1. listopada. Iako je prijemom nešto većeg broja osoba došlo do povećanja potrebnog iznosa novčanih sredstava, mi kao ministarstvo uspjeli smo osigurati ta sredstva.“, naglasila je ministrica Plavčić.

Proračun ŽSB za 2021. stabilan

Na današnjoj sjednici raspravljano je i o Informaciji o stanju, kretanju i projekciji prihoda Proračuna Županije Središnja koju je prezentirala resorna ministrica financija Mirjana Plavčić:

„Proračun ŽSB u prvih osam mjeseci ostvario je prihod u iznosu od 139 milijuna KM i to je oko 5 milijuna manje u odnosu na plan za 2021. godinu. Vlada Federacije BiH na prošlotjednoj sjednici donijela je odluku o raspodjeli sredstava MMF-a koja je identična onoj prošlogodišnjoj. Donošenjem ove odluke nama je pripalo 22,3 milijuna KM. Mi smo ova sredstva već planirali na prihodovnoj strani i ona su već ranije raspoređena. Prihodi od poreza su u trendu rasta, stoga do kraja godine, ukoliko se trend nastavi, višak sredstava će biti raspoređen na saniranje akumuliranog deficita iz prethodnih godina.“

Ukoliko budu ostvareni prihodi veći od plana, Vlada ŽSB će i dalje sve učiniti kako bi pomogla razvojne projekte, zdravstveni sektor i sve druge bitne javne ustanove s ciljem oporavka od posljedica pandemije virusa COVID-19.

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa