.

Pravopis Refika Lende!

31 Prosinac 2015

Načelnik općine Novi Travnik, Refik Lendo potpisao je Odluku o produženju radnog vremena ugostiteljskih objekata za novogodišnje praznike.

Tom odlukom produžuje se radno vrijeme ugostiteljskih objekata za novogodišnje praznike do 3 sata ujutro, za dane 31.12.2015. i 1.1.2016. godine, a odluka se odnosi za sve subjekte registrirane na području Novog Travnika.

U ovoj vijesti ne bi bilo ništa neobično da Lendo ne potpisuje dokumente samo na bosanskom jeziku, a da se u dokumentu ne pojavljuju nepoznati izrazi i nepotpuni nazivi kao samo ime Novog Travnika koji je za Lendu "Novi Travni", Kantonalni insepktorat koji je od sada "Kantonali Inspektorat" itd.

Ostale pravopisne i tehničke greške pronađite i sami, jer očito nije važno znati bilo koji od jezika tri konstitutivna naroda u BiH, nije važno znati tehnički obraditi elektronski dokument, nije važno ni ispravno napisati naziv grada, institucije... Nadamo se da je građanima jasno što je važno i što je zaključak u ovom "jezičnom slučaju" te kakve bi ocjene dobili u osnovnim školama iz predmeta jezik i predmeta informatika ili daktilografija za ovakvu razinu znanja.

Odluku pogledajte na linku: https://drive.google.com/file/d/0ByjGc5RiygXTN2ZtQ2ZYcHlGYkE/view 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa