.

Loše održavanje prometnica u Vitezu

04 Siječanj 2016

Zbog snijega, kao i većina drugih gradova u BiH, i Vitez se suočava sa brojnim poteškoćama sa održavanjem prometnica  u posljednjih nekoliko dana.

 

Direktor JKP „Vitkom“ Igor Miličevića se javnosti obratio priopćenjem. Na samom početku priopćenja za javnost navodi se: “Nakon brojnih komentara i uputa vezano za zimsko održavanje prometnica i puteva, moramo izvijestiti javnost kako ove zimske sezone „Vitkom“, na našu žalost, nije odabran za izvođača radova na održavanju cesta u Vitezu”.

Povjerenstvo za javne nabavke pri Općini Vitez provelo je proceduru izbora najpovoljnijeg ponuđača za zimsko održavanje prometnica, te je kao najpovoljnijeg izabralo poduzeće „Adžić Asfalt“ Žepče.

JKP „Vitkom“ prošle sezone je održavalo prometnice u Vitezu, no kako ove godine to nije slučaj, svjesni odgovornosti prema našim sugrađanima, ali i njihove zabrinutosti za sigurnost u prometu osjećali smo se dužni ovim putem na adekvatan način informirati javnost o održavanju prometnica”, navodi u priopćenju za javnost Igor Miličević, direktor JKP “Vitkom” Vitez.

Stanovnici Viteza će i dalje s pravom biti nezadovoljni, ali očito je da JKP “Vitkom” ovoga puta nije prava adresa. Gotovo čitav dan nam pristižu prigovori nezadovoljnih građana, koji upozoravaju da je uslijed neodržavanja prometnica i pločnika izuzetno otežano prometovanje pješacima i vozačima, što dovodi do povećane opasnosti od nesreća.

Zašto je snijeg iznenadio samo one koji bi trebali održavati prometnice nije poznato, ali vjerujemo kako će rukovodstvo Općine Vitez pozvati odgovorne za ovaj propust i tražiti da se poštuju stavke preuzete ugovorom o zimskom održavanju prometnica, kako se slični propusti ubuduće ne bi ponavljali. U suprotnom će transfer za održavanje lokalnih putova i zimsku službu planiran u iznosu od 160.000 KM, a što je za 14% više u odnosu na prošlu godinu (zbog povećanog broja putnih dionica koje se planiraju održavati), biti uludo potrošen novac. Ovdje vrijedi naglasiti kako Općina Vitez ne može biti odgovorna ako netko ne ispunjava svoje obveze, ali sasvim sigurno snosi odgovornost ako ne reagira na to. S obzirom na to da je ponedjeljak prvi radni dan u ovoj godini, dajmo im malo vremena.

Također, predsjednik OO HDZ BiH Vitez Boris Marjanović tijekom današnjeg dana obišao je nekoliko viteških naselja, kako bi se uvjerio u stanje na terenu kada je u pitanju održavanje prometnica u prvim danima 2016. godine.

Uz izraženo nezadovoljstvo radom zimske službe koja je odabrana za izvođača radova, predsjednik OO HDZ BiH Vitez Marjanović kazao je kako će u skladu sa svojim mogućnostima, svjestan pozicije u općinskoj strukturi vlasti, putem Kluba vijećnika HDZ-a BiH Vitez, a poglavito na prvoj narednoj sjednici Općinskog vijeća, tražiti da se žurno ispita zbog čega je Vitez zatrpan već više od 48 sati, kao i da ralice i osoblje iziđe na teren i omogući sigurno odvijanje prometa u Vitezu. /vitez. info i travnicki.ba/

 

Izvor fotografije: vitez.info

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa