.

Novi Travnik danas i večeras: Problemi sa snijegom

04 Siječanj 2016

Novi Travnik uvelike se suočava sa problemima koje je prouzrokovao snijeg. Točnije, riječ je o neadekvatnom čišćenju na području općine, što stvara probleme i vozačima i pješacima.

 

 

Iz priloženih fotografija se jasno vidi da snijeg nije očišćen ni danas, ali ni večeras. Iz toga se zaključuje da tijekom dana nadležne službe nisu odgovorile svom zadatku. Također, pored gradskog ili urbanog područja, snijeg je prouzrokovao problema i u prigradskim područjima. Osim toga, uz prometnice, u podjednako lošem stanju su i nogostupi.

Iako je u pitanju prvi snijeg, iskustva iz prethodnih godina sa rješavanjem problema koja prouzrokuje snijeg u općini Novi Travnik ne ulijevaju optimizam. Prema vremenskoj prognozi u BiH se očekuje još snježnih padavina, što će uzrokovati usložnjavanje situacije, ukoliko se ne poduzmu konkretne mjere na čišćenju postojećeg snijega. Lokalno javno komunalno poduzeće je započelo za čišćenjem snijega, ali rezultati su slabo vidljivi. Potrebno je naglasiti, da će prema Ugovoru potpisanom između JKP "Vilenica Čistoća" Novi Travnik i Općine Novi Travnik, u gradu biti čišćen samo nogostup s jedne strane ulice. U ugovoru piše da će se od ulaza u grad do kružnog toka čistiti samo desni nogostup u glavnoj ulici, a od kružnog toka do Vodovoda nogostup s lijeve strane ulice. Identično je bilo i ranijih godina.  /o.t./

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa