.

Bugojno: Uspješno poslovanje Veterinarske stanice

10 Siječanj 2016

U Bugojnu među rijetkim kolektivima koji se nakon višegodišnjih negativnih rezultata, mogu pohvaliti pozitivnim poslovnim uspjehom našla se Veterinarska stanica Bugojno.

 

Sa puno zadovoljstva i iskazanim ambicijama rukovodstvo ove stanice ulazi u ovu godinu, ambicioznim planom. U ostvarivanju poslovnih rezultata svakako zasluge pripadaju i sugrađanima koji su sa pozitivnim odnosom, povjerenjem u usluge koje pruža Veterinarska stanica, podignut je dignitet ovog radnog kolektiva. Za zaposlenike problemi i teška ekonomska situacija, bili su dodatni motiv da se treba više i uspješnije raditi, pružati kvalitetniju uslugu korisnicima. Sve ostalo je uobičajeni pozitivni odnos. Drugima signal, može se uspješno raditi i u ovakvim uvjetima.

- Nakon šest godina kada smo bilježili negativni poslovni rezultat, poslovnu 2015. godinu smatramo velikim uspjehom za veterinarsku struku i za naše građane. Uspješno smo povećali promet, samim time i PDV. Uredno su isplaćivane plaće, porezi i doprinosi. Uložili smo i investirali u novu opremu i objekat koji su neophodni za rad veterinarske djelatnosti. Dobili smo vrijednu donaciju, nabavili terenska vozila te pratimo sva kretanja i mogućnosti napredovanja i mogućnosti usavršavanja kao što su edukacija, seminari itd. Također, zaposlili smo i nove zaposlenike, te proširli našu djelatnost kroz otvaranje naše veterinarske apoteke u gradu, kaže dr. Ajdin Bašić, direktor Veterinarske stanice Bugojno.

Sa kakvim ambicijama ulazite u ovu poslovnu godinu?
-Moram naglasiti da sve ove uspjehe smo hvala Bogu realizovali bez podrške Općinskog vijeća, Općinskog načelnika, na čemu im iskreno zahvaljujem. Nadam se da ćemo u budućnosti imati bolju suradnju, obzirom da nam je stalo da vratimo ugled Veterinarske stanice po uzoru kakva je bila nekada za vrijeme bivše Jugoslavije, za vrijeme našeg kolege tadašnjeg direktora Ljupka Papića. Veterinarska stanica Bugojno u to vrijeme bila je među prvima, mislim da je bila negdje treća po znanju i stručnosti, po broju kadra itd. Iskreno se nadam da ćemo ako Bog da uspjeti u budućnosti da proširimo našu djelatnost, da ova stanica preraste u jednu ozbiljnu kliniku koja će biti centar veterinarske djelatnosti kako u Srednjoj Bosni tako i šire, dodao je dr. Bašić.

To potvrđuje i predsjednik Skupštine dr. Sanel Alagić koji posebno gleda u budućnost.

- Postignuti rezultat daju nam za pravo da smjelije ulazimo i planiramo ambiciozne planove za buduće poslovanje Veterinarske stanice. Dužni smo da naše planove i probleme za 2016. godinu prezentujemo, a u prvom redu ako Bog da planiramo nabaviti analizator za krv i urin, te nabaviti određenu novu i savremenu hiruršku opremu te praćenje svih trendova kad je upitanju veterinarska struka, te pratiti suvremenu nabavu novih lijekova itd. Mi smo definitvno najbolji primjer da mladi ljudi mogu uspjeti na vrlo jednostavan način. Bitno je samo se izvući se iz ralja politike, ove svakodnevne, da radimo svoj posao. Struka i znanost sigurno su nam dali dobre rezultate, rekao je dr. Sanel Alagić, predsjednik Skupštine Veterinarske stanice Bugojno. /avaz.ba/

Planovi za naredni period usmjereni su u pravcu pozitivnog poslovanja, podizanja kvaliteta usluga i proširenje djelatnosti u veterinarskoj djelatnosti. /avaz.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa