.

Nastavak realizacije infrastrukturnih projekata i otvaranja novih radnih mjesta u Donjem Vakufu

11 Siječanj 2016

Efekti višegodišnjih aktivnosti općinskih vlasti, koje su provođene s ciljem realizacije brojnih infrastrukturnih projekata, i stvaranje ambijenta za dolazak značajnijih investicija u Donji Vakuf, došli su do izražaja tek u 2015.

 

Načelnik toga grada Huso Sušić ističe kako je u prošloj godini otvoreno oko stotinu radnih mjesta, te da se u ovoj godini planira uposliti više od dvjesta novih radnika.

-Neki od njih će biti zaposleni u trgovačkim centrima i drugim objektima, koji bi se trebali otvoriti u idućim mjesecima. U ožujku je najavljeno otvorenje PC „Robot“, a nešto kasnije i modernog autoservisa, kazao je Sušić.

Posebno izdvaja projekt izgradnje Gradske sportske dvorane, koja će biti u funkciji do jeseni, te izgradnju zaobilaznice kroz Donji Vakuf, koja bi trebala startati u 2016.

-Radi se o projektu čija se financijska vrijednost kreće od 10 do 12 milijuna KM. Sastoji se od izgradnje dva mosta i 3,5 km prilaznih puteva. Realizacijom projekta, izbjeći ćemo sadašnju prometnu gužvu u centru grada, u kojem će se ubuduće moći održavati različite manifestacije, što je dosad bilo nemoguće, naglašava načelnik Donjeg Vakufa.

Nema zaustavljanja, dodaje, ni kada su u pitanju projekti proizvodnje malina i plasteničke proizvodnje, koja je u ekspanziji.

Pod malinama je trenutno više od tisuću duluma zemljišta, a značajna površina bit će zasijana ovom poljoprivrednom kulturom i u 2016.

-Putem firme ESOF, koja već raspolaže s oko 40 tisuća kvadratnih metara plasteničke proizvodnje, i drugih zainteresiranih investitora, planiramo povećati hladnjačke kapacitete. Kroz dalje širenje plastenika u našoj općini, i Kopčićkom polju u dijelu Bugojna, stvorit ćemo uvjete za zapošljavanje dodatnog broja radnika, istakao je.

Sušić kaže da je proizvodnja malina u 2015. u općinu Donji Vakuf donijela prihod od oko pet milijuna KM.

-Ova činjenica je vratila osmjeh na lica Donjovakufljana, koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, i obradovala trgovce jer su zabilježili dobar promet u prošloj godini. /FENA/

 

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa