.

Čović u ime BiH predao kandidaturu za članstvo u Europsku uniju

15 Veljača 2016

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Dragan Čović predao je, u ime BiH, danas zahtjev za članstvo u Europskoj uniji ministru vanjskih poslova Nizozemske Bertu Kendersu.


Svečana ceremonija upriličena je u Briselu, a Čović je izrazio zadovoljstvo što u ime naroda i građana predaje zahtjev za članstvo, dodavši da je BiH ispunila sve ono što je obećala da će ispuniti u posljednjoj godini.

Ocjenjujući da je pred BiH sada veliki posao, naglasio je da će ova godina biti godina reformi kako bi BiH sustigla svoje susjede na putu europskih integracija, prenosi Fena.

Kenders je pohvalio usvajanje Reformske agende i Akcionog plana i kazao da je današnji čin zapravo prvi korak ka članstvu u EU.

Svečanosti je nazočila i visoka predstavnica za vanjsku politiku i bezbjednost EU i potpredsjednica Europskog pojerenstva Federika Mogerini i komesar za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han koji su čestitali BiH ističući da je ovo početak napornog rada.

Mogerini je rekla da će sada zemlje-članice anilizirati kandidaturu BiH, dodavši da je predaja zahtjeva dobra vijest i za EU i za BiH i predstavlja dokaz da je projekat EU i dalje snažan. /fena/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa