.

Soros: Vladimir Putin ugrožava Europsku uniju vise od terorizma

22 Veljača 2016

Američki milijarder George Soros je poručio kako ruski predsjednik Vladimir Putin ugrožava Europsku uniju (EU) više od terorizma.

 


Smatra da režim ruskog predsjednika Vladimira Putina koristi migracijsku krizu za destabilizaciju Europske unije.

"Za Putinov režim najefikasniji način da izbjegne svoju propast jeste da se pobrine da prije njega propadne Europska unija", istakao je Soros.

Napominje da EU, kako je rekao, "puca po šavovima" i da u takvom stanju neće moći održati ekonomske sankcije protiv Rusije, uvedene nakon ruske aneksije Krima i poticanja separatizma u Ukrajini.

"Podijeljena Europa Putinu bi jako koristila, jer bi iskoristio svoja poznanstva zasnovana na ekonomskim interesima, te protueuropske stranke s kojima je brižno njegovao odnose", poručio je Soros.

Upozorio je da Putinova Rusija predstavlja prijetnju EU, dodajući da bi Brisel morao jedinstveno nastupiti protiv Moskve budući da, kako je kazao, Rusija i Unija u trenutnim odnosima vode "bitku s vremenom" oko toga ko će prvi propasti.

"Kada je neka država ili savez država u smrtnoj opasnosti, onda je za njene lidere bolje da se s teškom realnošću uhvate u koštac, nego da je ignorišu. U borbi za svoj opstanak EU je prisiljena nastupiti protiv Putinove Rusije", smatra Soros./vijesti.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa