.

Novi incident između Rusije i Turske

13 Prosinac 2015

Novi incident dogodio se između Rusije i Turske kad je, prema navodima ruske strane, ruski brod morao koristiti oružje kako bi izbjegao sudar s turskim brodom.

 

Kako je priopćilo rusko Ministarstvo obrane, posada ruskog razarača Smetljivij bila je prisiljena koristiti vatreno oružje i ispaliti hice upozorenja kako bi spriječila sudar s turskim ribarskim brodom u sjevernom dijelu Egejskog mora.

“13. prosinaca 2015. godine posada ruskog broda Smetljivij spriječila je sudar s turskim brodom 22 kilometara od grčkog otoka Limnos u sjevernom dijelu Egejskog mora”, navodi rusko Ministarstvo obrane. Rusko ministarstvo obrane pozvalo je turskog vojnog atašea na razgovor zbog ovog incidenta.

Kako se navodi u priopćenju, posada ruskog broda uočila je turski brod koji se približava na udaljenosti od oko jednog kilometra.“ Turski brod nije odgovarao na radio kontakt, kao ni na svjetlosne signale. Hici upozorenja su ispaljeni kad se turski brod približio na udaljenost od oko 600 metara kako bi bio izbjegnut sudar”, navodi se u priopćenju. Dalje se dodaje da je turski ribarski brod nakon toga odmah promijenio smjer.

Prije samo tri tjedna, turski avioni oborili su ruski vojni avion tipa Su-24 na granici Turske i Sirije. Turska strana tvrdi da je ruski avion ušao u zračni prostor Turske, dok Moskva ističe da je avion oboren u zračnom prostoru Sirije. /net.hr/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa