.

Hrvatskoj velika drama protiv Španjolske i polufinale s Norveškom!

24 Siječanj 2017

U pravom ratu živaca Kauboji su odigrali fenomenalno i pobijedili Španjolsku za ulazak u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva.

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je pobijedila Španjolsku s 30:29 (17:15). Polufinale se igra u petak s početkom u 20:45 u Parizu, a protivnik naše reprezentacije bit će Norveška koja je u četvrtfinalu svladala Mađarsku.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti domaćin Francuska (bolja od Švedske) te Slovenija koja je eliminirala Katar.

Hrvatska je loše otvorila utakmicu, Stipe Mandalinić je "prodao" nekoliko lopti Španjolcima koji su poveli s 2:0, a mogli su u uvodnim minutama imati i izraženiju prednost.

Mamićeva utakmica života

Kauboji su polako hvatali priključak i prvi put poveli kada je Domagoj Duvnjak zabio za 5:4. Praktički čitavo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol, a naša reprezentacija ostala je bez Luke Šebetića koji se ozlijedio u duelu s Viranom Morrosom i morao je u pratnji suigrača i fizioterapeuta napustiti teren. Na njegovo mjesto ušao je Luka Stepančić koji je dao koliko je mogao s obzirom da ni on nije potpuno spreman dočekao ovaj dvoboj.

Fantastični Marko Mamić odigrao je poluvrijeme života postigavši osam golova. Bio je nerješiva zagonetka za španjolsku obranu i vratare sa sjajnim skok šutevima.

Prvo španjolsko ime u tim je trenucima bio lijevo krilo Angel Fernandez kojeg nije uspio zaustaviti u obrani Zlatko Horvat, a rješenja nije imao niti Ivan Pešić kojeg je Željko Babić u drugoj polovici prvog dijela zamijenio s Ivanom Stevanovićem. Popularni Stivi je reagirao odlično i već do odmora upisao četiri obrane.

Stevanović briljirao u ključnim trenucima

Hrvatska je u nastavak susreta ušla furiozno i serijom 4:1 pobjegla na velikih 21:16. Međutim, Španjolska se polako vraćala u igru i sedam minuta prije kraja uspjela je izjednačiti (28:28). Golovima Duvnjaka i Horvata uz nekoliko sjajnih Stevanovićevih obrana, hrvatska reprezentacija je dvije minute prije kraja pobjegla na plus dva (30:28).

Valero Rivera je iz sedmerca smanjio na 29:30, a Hrvatska je u zadnju minutu ušla s golom prednosti no promašila je napad, pa je Španjolcima ostalo 40 sekundi za produžetak. Srećom, nisu uspjeli.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Mamić s devet golova, Luka Cindrić je dodao pet, Zlatko Horvat četiri, a Željko Musa i Domagoj Duvnjak po tri gola. Sjajni Stevanović je sakupio devet obrana.

Kod Španjolaca najefikasniji su bili Angel Fernandez sa sedam i Aleks Dušebajev s pet golova./gol.hr/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa