.

Danas konstituirajuća sjednica Sabora RH

28 Prosinac 2015

Danas (ponedjeljak) bit će održana konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora, na temelju parlamentarnih izbora održanih 7. i 8. studenog i dogovora o uspoatavi saborske većine između HDZ-ove Domoljubne koalicije i Mosta neovisnih lista.

 


Izabrani zastupnik HDZ-a akademik Željko Reiner potvrdio je da je on kandidat Domoljubne koalicije i Mosta nezavisnih lista za predsjednika Hrvatskoga sabora, a očekuje da će biti “po dobrom običaju” izabran jednoglasno.

“Mislim da je općepoznato da sam ja kandidat Domoljubne koalicije i Mosta za predsjednika Sabora. Očekujem, kao i svi hrvatski građani, da se napokon konstituira Hrvatski sabor i cijeli proces započne. Očekujem da se, po dobrom običaju koji već neko vrijeme vlada u Saboru, predsjednik Sabora izglasa jednoglasno”, izjavio je za Hrvatsku radioteleviziju Reiner. Podsjetio je da je tako bio izglasan Boris Šprem i Josip Leko i dodao: “Ne vidim razlog zbog kojeg se to isto ne bi dogodilo sada.”

Takva su glasovanja uvijek bila javna, kazao je i dodao da je “sasvim svejedno” je li tajno ili javno.

“Očekujem potporu svih”, rekao je Reiner.

Na pitanje što će biti s njegovom znanstvenom karijerom, rekao je kako se nada da će se znanošću moći i dalje baviti, naravno manjim intenzitetom te da će barem povremeno moći vidjeti svoje pacijente. /hms.ba/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa