.

Masovni seksualni napadi na žene u Njemačkoj

07 Siječanj 2016

Njemački ministar pravosuđa danas je potvrdio da je na Staru godinu u Koelnu zabilježen niz  seksualnih napada na ženekoji nisu slučajnost, već se radi o koordiniranoj akciji u kojoj su, kako se zaključuje, sudjelovali muškarci sjevernoafričkog podrijetla, prenosi dpa.

 

To nije čista slučajnost

“Čini se da je cijela stvar koordinirana”, kazao je za ZDF Heiko Maas, dodajući da je malo vjerojatno da je 90 seksualnih napada u Koelnu, uključujući jedno silovanje, čista slučajnost.

Masovne napade, koji su izvršeni oko ponoći u blizini glavnog željezničkog kolodvora, su, kako se da zaključiti, izvršili Sjevernoafrikanci, a slični zločini izvedeni su i u Hamburgu, gdje je prijavljeno 27 seksualnih nasrtaja u jednom danu.

Iako se za sada ne zna da li se radi o novopridošlim imigrantima ili drugoj generaciji imigranata, napadi na žene izazvali su užarenu raspravu o posljedicama odluke da se dozvoli ulazak 1,1 milijun migranata u 2015.

Policija ne želi otkriti detalje o napadačima

Detalji o identitetima napadača su škrti jer policija zbog osjetljive prirode istrage odbija javnosti dati više podataka.

Na udaru oštrih kritika posebice se našla gradonačelnica Koelna koja je ženama sugerirala da prilagode svoje ponašanje. Ljudi su pohrlili na društvene mreže i pokrenuli temu s ‘hashtagom’ #EineArmlaenge (na pristojnoj udaljenosti), obrušivši se na gradonačelnicu Henriette Reker i njezinu preporuku da se žene drže na sigurnoj udaljenosti od stranaca te de se ne izdvajaju već se drže u skupinama.

Zbog toga je optužena da krivnju za napade prebacuje na žrtve, tj. žene, umjesto da pojača sigurnost na ulicama te napadače privede pravdi. Slične napade, ali u puno manjem opsegu, zabilježila je i policija u Hamburgu i Stuttgartu./telegram.hr/

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa