.

Rudari nezadovoljni rezultatima natječaja za zapošljavanje u rudniku “Abid Lolić”

01 Veljača 2016

Nezadovoljni rezultatima natječaja za zapošljavanje u rudniku “Abid Lolić” u blizini Travnika, bivši radnici firme “Rudar” d.o.o. Tuzla okupili su se danas ispred zgrade Uprave travničkog rudnika, tražeći odgovor na pitanje zašto nisu dobili posao.

Radnici kažu da su bez posla ostali nakon što je u rudniku “Abid Lolić” prekinut angažman njihovog poduzeća, ali naglašavaju da im je obećan posao u rudniku.

Obećali su nam da će nas primiti u rudnik, a sada su proveli natječaj i primili 53 radnika. Od toga je 31 primljen mimo uvjeta jer nema potrebno iskustvo. Prevarili su nas, a sada ne žele ni žalbe da prime – kazao je novinarima radnik Mersad Karić.

Vršitelj dužnosti (v.d.) direktora rudnika “Abid Lolić” Zaim Đuzdanović rekao je novinarima da ne obnaša dugo direktorsku dužnost i da mu nisu poznata eventualna obećanja njegovih prethodnika o zapošljavanju radnika “Rudara” Tuzla. Đuzdanović je rekao da svi imaju pravo na žalbu, ali da smatra kako nitko nije imao zakonsko pravo da daje obećanja u vezi sa zapošljavanjem, prenosi tntportal.ba

 

Izvor fotografije: tntportal.ba

 

IMPRESSUM

Udruga za humani i održivi razvoj Klik
Web portal Travnički vjesnik

Email: info@travnicki.ba
Web: www.travnicki.ba

 

 

Web & CMS podrška
nesa